Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami | Pecivo

Za 4 osebe:

Dušena jabolka:
4 večja, kisla jabolka
40 g rjavega sladkorja
Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
Sok pol limone

Drobtinice:
40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
40 g rjavega sladkorja
40 g pirine moke
40 g ovsenih kosmičev
40 g mletih orehov
Ščepce soli
Malo cimeta


Priprava:
1. Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
2. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
3. Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
4. Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
5. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer