;

Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Izveleček iz splošnih pogojev

S prijavo na e-novice potrjujem prijavo na splošne novice in na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju. Prijavo lahko kadarkoli spremenim.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v naši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Potrjujem prijavo in se strinjam s pogoji

Milo s sivko | Mila

* osnovno milo (Osnovni recept I, Osnovni recept II)
* 3 žlice suhih cvetov sivke
* naravno eterično olje sivke

Osnovni masi za milo vmešajte suhe cvetove sivke. Tik preden maso porazdelite v modele, primešajte še eterično olje. Maso nato razdelite v modele in pustite naj se suši dva dni. Pote milo stresite iz modelov. Če je treba, ga narežite in pustite, da se suši še šest tednov, nato je priomerno za uporabo.

Opomba Tomaža Flegarja:
Pri hladnem postopku, po katerem je narejeno to milo, se bo milo dolgo časa sušilo, preden bo postalo trdno. Po nekaj tednih, ko postane dovolj trdo, ga boste lahko vzeli ven iz kalupa.
Pri tem poststopku obstaja možnost, da po nekaj urah lahko kalup položite v zamrzovalnik. Ko se milo strdi, ga vzamete ven iz modelčka in ga sušite naprej. Sama ne glede na postopek milo sušim na časopisnem papirju več tednov. Na vsake nekaj dni ga je priporočljivo obrniti.

vir: Eko darila; Karmen Gostinčar

Recept za osnovno milo II | Mila

* 250g kokosovega olja
* 100g arašidovega olja
* 150g sončničinega olja
* 185g destilirane vode
* 76g lužnega kamna

Kokosovo, arašidovo in sončnično olje segrejete. Lužni kamen stehtajte v manjši posodi iz trde plastike. V enkrat večji posodi, pravtako iz trde plastike, stehtajte destilirano vodo, nato vanjo počasi stresite lužni kamen in mešajte, najboljše z leseno palčko. Ne pozabite na zaščitna oblačila - očala, rokavice, masko in predpasnik. Ker se mešanica segreje na 80C in več, morate biti še posebej previdni. Nato mešanico vvodni kopeli ohladite na 50-55C. Na enako temperaturo ohladite olja, vanje počasi vlijte raztopino lužnega kamna in destilirane vode. Počasi mešajte, lahko tudi s paličnim mešalnikom. Ko se masa začne gostiti in je podobna podungum je čas, da ji primešate različne sestavine.

Vir: eko darila, Karmen Gostinčar

Recept za osnovno milo I | Mila

* 500g kokosovega olja
* 400g oljčnega olja
* 100g sončničinega olja
* 370g destilirane vode
* 152g lužnega kamna

Kosovo maso stopite. Dodajte obe ali in odstavite iz ognja. Lužni kamen stehtajte v manjši posodi iz trdne plastike. V še enkrat večji posodi, pravtako iz trdne plastike, stehtajte destilirano vodo, nato počasi vanjo stresite lužni kamen. Počasi mešajte, da se lužni kamen razpusti. Ne pozabite na zaščitna oblačila - očala, rokavice, masko in predpasnik. Ker se mešanica segreje na 80C in več, morate biti še posebno previdni. Nato mešanico vvodni kopeli na 50-55C. Na enako temperaturo ohladite olja, nato v njih počasi vtrite raztopino lužnega kamna in destilirane vode. Počasi mešajte, lahko tudi s paličnim mešalnikom. Ko se masa začne gostiti in je podobna pudingu, je čas, da ji primesite različne sestavine.

Uporabite lahko suho ali sveže sadje, mlete orehe, lešnike, pistacije... začimbe, različne vrste gline, eterična olja, jedilno barvo...

Vir: eko darila, Karmen Gostinčar

Zobna krema s poprovo meto | Zobne kreme

1 žlička nejodirane in nerafinirane soli
6 žličk sode bikarbone
30ml tokočega rastlinskega glicerina
15 kapljic naravnega eteričnega olja poprove mete

Sol zmeljite v mlinčku za kavo. Kremo za zobe vedno delajte v stekleni posodi, mešajte pa s stekleno ali leseno palčko. V posodo dajte vse sestavine razen eteričnega olja in jih mešajte, da dobite gladko maso. Nazadnje vmešajte še eterično olje.

Zobno kremo napolnite v primerne posodice in jih zaprite. Najbolje, da si jo delate v manjših količinah, da se vam prehitro ne posuši.

vir: Eko darila, Karmen Gostinčar

Ⓒ 2016 * Tomaž Flegar Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer