* 500g kokosovega olja
* 400g oljčnega olja
* 100g sončničinega olja
* 370g destilirane vode
* 152g lužnega kamna
Kosovo maso stopite. Dodajte obe ali in odstavite iz ognja. Lužni kamen stehtajte v manjši posodi iz trdne plastike. V še enkrat večji posodi, pravtako iz trdne plastike, stehtajte destilirano vodo, nato počasi vanjo stresite lužni kamen. Počasi mešajte, da se lužni kamen razpusti. Ne pozabite na zaščitna oblačila - očala, rokavice, masko in predpasnik. Ker se mešanica segreje na 80C in več, morate biti še posebno previdni. Nato mešanico vvodni kopeli na 50-55C. Na enako temperaturo ohladite olja, nato v njih počasi vtrite raztopino lužnega kamna in destilirane vode. Počasi mešajte, lahko tudi s paličnim mešalnikom. Ko se masa začne gostiti in je podobna pudingu, je čas, da ji primesite različne sestavine.
Uporabite lahko suho ali sveže sadje, mlete orehe, lešnike, pistacije... začimbe, različne vrste gline, eterična olja, jedilno barvo...
Vir: eko darila, Karmen Gostinčar
