Sestavine za 4 osebe:
800 g bučk
1 srednje velika čebula
2 stroka česna
2 žlici olivnega olja
800 ml zelenjavne jušne osnove
150 ml smetane za kuhanje
2 ščepca soli
2 ščepca mletega popra
Bučke operemo in zrežemo na manjše kose. Čebulo olupimo, očistimo in razrežemo na četrtine. Česen olupimo in stroke prerežemo na pol.
Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v kateri segrejemo olje. V kozico stresemo bučke, česen in čebulo ter vse skupaj med mešanjem zelo na hitro popražimo. Zalijemo z jušno osnovo (lahko tudi navadno vodo) in na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut.
Ko se zelenjava zmehča, juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. V juho vmešamo smetano in jo po okusu začinimo s poprom in soljo. Juho serviramo v globoke krožnike in takoj postrežemo.
Vir: http://okusno.je/
