Sestavine za kokosovo bajadero:
* 300 g albert piškotov
* 1 dcl vode
* 160 g sladkorja
* 100 g masla
* 220 g grobo mlete kokosove moke
* 5 žlic ruma
* limonina lupinica
Sestavine za čokoladni obliv:
* 200 g jedilne čokolade (ali 70% temne čokolade)
* 80 g margarine
Postopek priprave kokosove bajadere:
1. Najprej moramo zmleti piškote.
2. V vreli vodi raztopimo sladkor in s tem prelijemo mlete piškote.
3. Maslo z mešalnikom penasto zmešamo, da postane mehko in svetlejše barve.
4. Nato maslu primešamo kokosovo moko, rum, limonino lupinico, namočene piškote in vse skupaj zmešamo v enotno maso.
5. Maso dobro potlačimo v pekač velikosti 32 x 20 cm.. Pri “tlačenju” si jaz pomagam kar s tlačilko za krompir.
6. Čokolado z margarino stopimo nad paro in z njo polijemo bajadero, ki smo jo pred tem potlačili v pekač.
7. Kokosovo bajadero za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi, potem pa jo narežemo na pravokotnike ali kocke ter postrežemo.
Še en majhen trik za rezanje: Preden jo razrežete jo nekaj minut pustite na sobni temperaturi, da se malo zmehča, saj se potem čokolada veliko lepše reže. Po vsakem rezu nož obrišite, da se čokolada ne popaca po naslednjem koščku.
