Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kokosova bajadera | Pecivo

Sestavine za kokosovo bajadero:
* 300 g albert piškotov
* 1 dcl vode
* 160 g sladkorja
* 100 g masla
* 220 g grobo mlete kokosove moke
* 5 žlic ruma
* limonina lupinica

Sestavine za čokoladni obliv:
* 200 g jedilne čokolade (ali 70% temne čokolade)
* 80 g margarine

Postopek priprave kokosove bajadere:
1. Najprej moramo zmleti piškote.
2. V vreli vodi raztopimo sladkor in s tem prelijemo mlete piškote.
3. Maslo z mešalnikom penasto zmešamo, da postane mehko in svetlejše barve.
4. Nato maslu primešamo kokosovo moko, rum, limonino lupinico, namočene piškote in vse skupaj zmešamo v enotno maso.
5. Maso dobro potlačimo v pekač velikosti 32 x 20 cm.. Pri “tlačenju” si jaz pomagam kar s tlačilko za krompir.
6. Čokolado z margarino stopimo nad paro in z njo polijemo bajadero, ki smo jo pred tem potlačili v pekač.
7. Kokosovo bajadero za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi, potem pa jo narežemo na pravokotnike ali kocke ter postrežemo.

Še en majhen trik za rezanje: Preden jo razrežete jo nekaj minut pustite na sobni temperaturi, da se malo zmehča, saj se potem čokolada veliko lepše reže. Po vsakem rezu nož obrišite, da se čokolada ne popaca po naslednjem koščku.

vir:http://leaneen.com/2017/03/13/kokosova-bajadera/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer