Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kako se oblikujejo talenti | Vzgoja

Talent se izraža skozi notranji ogenj, ne skozi to, kar znanstveniki pravijo, možgani, motorika, misli. In če gremo po poti notranjega ognja, ki je primarna substanca, ki poganja, vse kar se nahaja v telesu, bomo kaj hitro odkrili, da je še kako zelo bistven, ne samo za nas, temveč tudi za vse, kar se  dogaja okoli nas.

Notranji ogenj je žar duše, njena luč, ki če je zamegljena, ne more priti do popolnega nihaja. Vsak nihaj je namreč le toliko močan, kako jasna je ta notranja luč, ki štrli oz. se razvija oz. notranjega ognja. A kaj pravzaprav je notranji ogenj?

Notranji ogenj je luč kreacije, to je tisto edino, ki nam je skupno vsem, to gorenje namreč. Če notranjega ognja ni, potem smo mrtvi. Mrtvi smo intelektualno, mrtvi smo čustveno, mrtvi smo v izražanju, preprosto nas več ni.

Če ni notranjega ognja, to ne pomeni, da ni telo živo, saj je, a v njem ni tiste začimbe, ki nas popelje na pot individualnosti. Vsekakor se tisti, ki nimajo notranjega ognja v neki meri nanašajo na sebe kot na posamično dušo, a to ne prihaja iz notranjega ognja, ki samo je. Notranji ogenj je nekaj, kar prihaja skozi samo pri tistih, ki so na to pripravljeni.

Vsak od nas hodi po tem svetu in išče, a če to iskanje ni podprto z notranjim ognjem, bo le-to znotraj njega rodilo le fizične senzacije, ne toliko duhovnih in to je razlika. Človek, ki je prebujen v duhovnost in skozi njega ta duhovnost aktivno deluje je na poti, da odkrije še več sebe, torej svoje posamičnosti, svoje individualnosti.

In kako tja, namreč v svet, kjer prebiva ta notranja svetloba, notranji ogenj. No z njim se vsi rodimo in le-ta znotraj nas sveti kot Božja luč. In tukaj se ne nanašam na Boga, ki ga častijo zahodne religije, čeprav tudi, temveč na nekaj, kar prihaja skozi iz višjih nivojev zavedanja.

Seveda je ta luč toliko močna, koliko močna je luč staršev in če ji dovolijo, da ses razvija naprej, je lahko še dosti bolj jasna in čuteča.

Božja luč ni nekaj, kar nas ločuje od drugih bitij, je pa vsekakor nekaj, kar znotraj nas prižiga dodaten žar individualnosti. In manjša je ta ogenj, manj občutka imamo za sebe.

Za to obstaja eden razlog, ker če se v življenju preveč ukvarjamo s travo in goščavo, s tistimi stvari, ki ogenj dušijo, ki mu jemljejo sijaj, bo naš občutek za našo lastno individualnost kaj hitro pošel.

Ljudje, ki izražajo takšen ali drugačen talent imajo zelo jasno vizijo in pogled na življenje, skozi njih pa tudi prihaja nekaj, kar se ne da razložiti z običajnimi besedami. Ta nekaj je ravno ta jasnost in sijaj, ki ga ta prinaša.

Ti ljudje s svojo jasnostjo in tem, kako jo izražajo, razsvetlijo prostor in množice in če tega ni, potem se množic ni moč dotakniti na takšen način, ki je brezpogojen in ki predira vse kar je omejitev. To je eden od razlogov zakaj častimo talentirane ljudi, saj nas kaj hitro lahko navdajo z nečim, kar se ne da razložiti, hkrati pa tudi njihove kreacije postanejo in so nekaj več.

Vsak človek namreč znotraj sebe nosi nekaj, Božansko iskro in bolj jo negujemo, bolj se ne dotika samo nas samih, temveč tudi vseh ostalih. Na njih pušča vidne in nevidne odtise, ki jih dobesedno spreminjajo.

Če pa človek zabrede in je izpostavljen družbi, ki znotraj njega duši to, kar je njegovo, potem pa začne kaj hitro hirati, izgubljati na veljavi in njegovi talenti začnejo bledeti.

Vem, da je to, o čem pišem nekaj, česar se večina ljudi ne zaveda, zato, je še toliko bolj težko razumeti to, kar želi biti komunicirano. Vsem tistim, ki ne razumete svetujem, da se podučite in začnete razumevati, za kaj se pravzarpav gre. Še najbolj pa spodbujamo mlade in seveda tudi malo manj mlade starše, da se izobrazijo na tem področju, saj je ravno njihova luč in način izražanja le-te lahko odgovoren, kam bo v prihodnosti šla pot njihovih naraščajnikom, predvsem pa kako se bo izražala.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer