Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Prvoosebenjska izkušnja (2) | Komunikacijski prostor

Kdo je torej ta, ki nam prebuja prvoosebenjsko izkušnjo in ali nam jo prebuja vse na enkrat ali pa vsakemu delcu materije posebej in to potem le ti pričarajo kot skupek prvoosebenjskih izkušenj oni potem nam, zavestnim, čutečim bitjem?

A ni res, da se materija razvija, postaja boljša? To nam vsekakor demonstrirajo živa bitja, ki se vedno bolj zavedajoča se, vedno bolj čutijo, vedno bolj se razvijajo, postajajo mehka.

Po teoriji znanosti, da se prvoosebenjska izkušnja razvije iz materije, bi to bilo logično. Vendar pa v tem primeru le-ta (prvoosebenjska izkušnja) ni več rezervirana samo na ljudi, temveč tudi na vse ostale.

Ravno danes sem bral (5.3.2020) da so odkrili pri papagajih iz Nove Zelandije novo lastnost, torej vrsto prvoosebenjske izkušnje, kot jo imajo ljudje, česar po njihovih trditvah prej še ni bilo zaznati. Torej se materija razvija v smeri prebuditve. A to še ni vse. Od kot pa prihaja oz. zaradi česar pa prihaja do te prvoosebenjske izkušnje oz. prebuditve?

Vsak človek, je samo človek, vse dokler se ne prebudi, razsvetli. Ta fenomen je poznan v mnogih religijah in verovanjih, znanstveniki temu morda pravijo preboj, a zelo težko je, ko preboje le priznavajo pri sebi, ne pri drugih.

Je  res, da na svetu obstaja veliko komunikacijskih prostorov, skozi lahko ljudje izražamo karkoli si želimo, a ti prostori se tako močno razlikujejo, da je svet postavil standard, kateri je/so pravi in kateri ne. Svet znanosti trdi svoje, svet religije in filozofije svoje, svet narave svoje in zelo težko je priti do nekega skupnega jezika, ko vsak postavlja drugega pod sebe.

Izkušnja torej je, kar pa bi bilo potrebno storiti je to, da bi prepoznali nekaj, kar se nahaja onstran teh izkušenj, neka višjo izkušnjo, kar pa ni mogoče, če se ljudje med sabo govorimo kdo je kdo in kdo nima prav.

Najti sebe v tej zmešnjavi prvoosebenjskih izkušenj, ki vsaka za sebe trdi, da je pravilna, je zelo težko in zelo težko je pokazati, da tudi onstran vsega tega obstaja nekaj, kar je dosti večje, kot vse te izkušnje. DA pa bi to lahko storili, pa je potrebno sesti za isto mizo in najti podobnosti in izhajati od tam, od tam graditi naprej.

Človek, ki se zaveda sebe, se tudi sam zaveda, da ima prednosti in pomanjkljivosti, vendar pa je težava pri teh zgoraj naštetih možnostih v tem, da da se pravzaprav ne zavedajo svojih prednosti, ki bi lahko pripeljale do skupne rešitve, vsaj za višje dobro, zaradi vsaka od teh smeri obstaja.

Da bi bilo možno storiti kaj takega je potrebno, da vsak malo poniža svoj ponos in občutek prave poti, ki najverjetneje sploh ne izvira iz občutka sodelovanja, temveč iz občutka Jat imam prav, kot je to storil Dalai Lama, in začeti iskati to, kar nas lahko pelje v višjo resnico. To bi morali storiti na enak način, kot to storijo starši pri svojih družinah in se včasih ponižajo, za višje dobro, ali partnerji v zvezah ali prijatelji ali karkoli, kar teži k temu, da najde skupno pot.

Vsi tisti, ki vodijo svet, znanost, religijo ipd. bi morali najti v sebi moč in poizkušati razumeti druge struje in smeri, saj je to ena od najbolj čudovitih in lahkih poti k prepoznavi sebe. A če takega konsenza ni, potem ti isti vodje rinejo in silijo v neko smer za katero mislijo, da je pravilna za njih, pod krinko višjega dobrega seveda, in ustvarjajo več zmešnjave kot ne.

Torej, najti znotraj sebe spokoj, mir, potrebo po spravi in iti naprej.Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer