Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Nov cikel evolucije (3) | Evolucija

Človek, ki ni iskren, ne more videti resnice. Le-ta se mu zakrije vedno, ko pomisli, da bi jo moral izraziti in tisti, ki živijo samo v razmišljanju, ne tudi in predvsem v čutenju so zelo nagnjeni k temu, da toliko ne čutijo, temveč da dajejo prednost mislim.

Prejšnji evolucijski cikel je bil zelo usmerjen v racio, čustva niso bila toliko pomembna. Usmerjen je bil v učinkovitost preko jasno definiranih pravil, ki so bila več manj razumljiva vsem. Vendar pa svet se spreminja.

Pri vzpostavljanju dobrih odnosov in predvsem pravilnih odnosov iz katerih lahko pridobimo vsi je čutenje sebe zelo pomembno. Obrat v paradigmi s katero smo prej gledali na svet, je začel rojevati mehke elemente, kjer smo poleg sočloveka začeli skrbeti tudi za naravo, druga živa bitja ipd., vse z namenom zagotavljanja primernega življenjskega okolja tudi za njih, kajti vedno bolj se zavedamo, da ne moremo preživeti sami. Tudi oni morajo preživeti, če želimo preživeti mi.

Trdo pojmovanje evolucije vedno bolj gubi na svoji veljavi, kajti pri evoluciji se ne gre več za človeka in ostalo, temveč vedno bolj človeka z ostalim. In prav mehki elementi znotraj duše, duhovnosti človeka omogočajo, da obstanemo vsi skupaj.

Brez razvoja mehkobe pri in v ljudeh, se bomo prej ali pozneje vsi poklali in izropali, nakoncu bomo prenehali obstajati.
Naravna evolucija pa je poskrbela za nov cikel. Skozi svojo ranjenost je narava dala človeku novo možnost, da postanejo njegova čustva, misli, občutki ipd. mehki in da začne gledati na to kar ima z novimi očmi.

Skozi razvoj sočutja, dobrohotnosti, uslužnosti, podpore in pomoči smo začeli kot nacija sveta postajati bolj mehki. Svetu smo začeli služiti skozi uporabo bio vrečk, regeneracijo gozdov, čiščenjem oceanov, zraka ipd.

Vsa ta ravnanja nas na nekem nivoju spreminjajo vse, saj na nekem nivoju vsi skrbimo za druge, pa če to hočemo ali ne. Za to je poskrbela politika, civilne iniciative in mnogi drugi, pa vendar se gre za čutenje in razvoj tega, kar dojemamo kot svojo resnico.

Zanimivo je videti, kako so nas spet prav težave, a tokrat z vsem kar imamo, pripeljale do tega, da zadihamo kot nacija sveta in poskrbimo zase.

Čisto normalno je, da pri vsaki evoluciji obstajajo težave in tudi tukaj prihaja do raznih prilagajanj. Stari in nekoristni načini počasi izumirajo, zamenjujejo jih novi. A tokrat se ne gre za evolucijo posameznika, temveč družbe kot celote.

In med tem, ko se razvija družba kot celota, postajamo mehkejši vsi, saj spreminjamo svoje poglede in načine, kako bi moralo biti. S tem, ko pa postajamo mehkejši, pa tudi vsi evoluiramo v bitja, ki več čutijo, saj se tudi zavedajo več tega, kar ni ok, s tem, ko pa rešujejo težavo, kjer lahko potonemo, pa se hkrati tudi začenjamo zavedati rešitve za to isto težavo.

Prebivalci Zemlje, ne samo da rastemo, temveč se skozi naši rast tudi pilijo naše prikrite zmožnosti. Med tem, ko se brusi iz nas umazanija, se vedno bolj kaže biser, ki se nahaja pod njo.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer