Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Nov cikel evolucije (2) | Evolucija

O njem so pisali mnogi modreci. Človek lahko le napreduje, ko razvije svoje mehke plasti. In to mu omogoča inteligentno delovanje, ki se izraža skozi njegovo obnašanje, ravnanje, delovanje.

Preden je človeško bitje postalo mehko, je bilo okorno. Evolucija je poskrbela, da se je povzpel in razvil iz bitij, ki so se plazila po zemlji v bitja, bi so se naučila obvladovati ravnotežje.

Ravnotežje nikoli ni trdo, ovito v neki trden ščit. Le tisti, ki so bolj mehki, lahko razvijejo svoje sposobnosti višje. Postanejo boljši plezalci, boljši tekači, boljši misleci.

Evolucija je poskrbela za naš napredek. In ne gre se samo za razvoj nevronov in hrbtenice. Poleg tega so se razvijale tudi mehke karakteristike . predvsem naši senzorji, naše naprave za zaznavanje in načini, kako se na to zaznavanje odzovemo.

Bolj smo postali prilagodljivi, lažje nam je postalo v življenju, boljši smo postajali. In sedaj se fizični razvoj bliža svoji meji. Le stežka prestopimo na novo stopničko v evoluciji našega fizičnega telesa. Razvoj se je začel drugje.

Ves čas so namreč za to, da je človek lahko postal to, kar je, skrbele nefizične, mehke lastnosti. In ravno to počne sedaj tudi evolucija. Razvija naše kognitivne procese, načine razmišljanj, iz sveta idej dobivamo navdihe.

Pa ne samo to, začel se je razvijati tudi naš čustveni svet, svet čustev, ki je neodvisen od tega, da ga mora nekdo vzpodbuditi. Ljudje smo vedno bolj začeli čutiti to, kar se poraja znotraj nas.

Vsekakor smo to počeli že prej. A vedno bolj so nas začela preplavljati tudi čustva, ki se ne rojevajo samo kot posledica zunanjih stimulansov, za katere vedno bolj ugotavljamo, da so lahko tudi zelo škodljivi.

Opažati smo začeli, da stimulansi v naši hrani in pijači lahko še kako škodljivo vplivajo na naše fiziološke funkcije, nemalo nas se zaveda škodljivost negativnih čustev drugih ljudi, ki jih doživljamo bodisi neposredno ali preko reklam, filmov….

Vedno bolj smo se začeli zavedati, da se v nečem kar se čuti kot lepo, radostno ipd., lahko skriva tudi nekaj drugega. Naši čuti postajajo vedno bolj ostri in mnogo od nas jih ostrimo preklo raznih izobraževanj in dela še bolj.

To kar je bila za nas prej resnica, vedno bolj bledi. Začenjamo se zavedati rasti in razvoja naših sposobnosti čutenja, vedno bolj hočemo videti to, kar se nahaja za zaveso.

Resnica je vedno bolj pomembna in vedno bolj se zavedamo, da ne prihaja samo iz tega, kar barva naš materialni svet. Vedno bolj se zavedamo pomena nematerialnega in bolj se zavedamo, bolj si želimo okusiti to nematerialno.

Po drugi strani pa je ravno nematerialno tisto, ki nam nudi finosti in mehkobe. Zanimivo je, da več nematerialnega človek prepozna, bolj mehak postaja. Vedno bolj mu je mar, pa ne samo zase, temveč za to, kar zaznava kot resnico.

Vedno bolj postaja iskren.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer