Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Nov cikel evolucije (1) | Evolucija

Evolucija je ubrala svojo pot. Ne sledi več materialističnemu pogledu, ki ga je skoval Charles Darwin. Odcepila se je od umskega pogleda na trdo snov. Kar naenkrat je vse postalo mehko, mehkejše in človek se je začel razvijati v smer mehkobe.

Čustva vedno bolj stopajo v ospredje, tudi miselna narava meril inteligentnosti postaja vedno bolj obarvana z mehkobo. Večja je namreč »čustvena inteligentnost«, večji potencial imaš, da ustvariš nekaj v družbi, ne več samo kot posameznik.

Evolucija nas neposredno sili v ustvarjanje skupin, skupinskega dela. Na ta način želi, da prepoznamo, da se ne gre za posameznika, temveč za skupino.

Vsak od nas ima namreč svoje lastnosti, ki so ali niso povezane z inteligentnostjo, a če želimo napredovati kot družba, je potrebno postati mehki. Dovoliti je potrebno, dovoliti in sprejeti, da so drugi prav tako pomembni kot mi sami, predvsem pa dejstvo, da je moremo brez njih.

Vsak od nas ima namreč odgovor na delček uganke. Revni pomagajo znotraj nas razrešiti naša lastna čustva, ki se prebujajo, ko pogledamo in občudujemo revnega človeka. Tudi siromaši ali pa bogati.

Človek ni prešel na Zemljo samo, da se uči o tekmovalnosti, o tem, kako biti boljši, bogatejši, bolj priznan…

Na Zemljo je prišel okušat vsa ta čustva, kajti vse kar okuša, je tudi njegovo. Vsak človek je namreč del celote vsega in če jo želimo okusiti v obliki spoznanja, se moramo soočiti s tem, kar smo. Pa ne samo to, ker soočamo se že. Sprejeti moramo, da smo del celote in da tudi kot celote vse to posedujemo.

Vsa čustva, ki so znotraj nas je moč začutiti kot tista znotraj in kot tista zunaj nas. Razlika je le v tem, da se ena rodijo zunaj, druga pa znotraj.

Vse kar je rojeno, je pravzaprav del nas, bodisi, da to zaznavamo, kot, da je rojeno zunaj ali znotraj, saj smo ljudje skupek vsega. Nihče namreč ni ločen od nas, saj tudi njega lahko doživimo kot del sebe.

Vse kar čutimo, lahko namreč čutimo kot nekaj, kar je zunaj nas ali nekaj, kar je znotraj nas. A če na vse skupaj pogledamo malo širše, obstaja še vedno nekdo, ki opazuje, ki vidi tako, to, kar se pojavi kot zunaj in to, kar se pojavi kot znotraj. In evolucija, no njen cilj je, pa prepoznamo vse kar smo, ne samo en del.

Človek je svoje fizične lastnosti in karakteristike razvil do podrobnosti. Naučil se je z njimi ravnati. Vsak od nas pozna omejitve fizičnega, kar nekaj pa se nas vedno bolj začne zavedati, da na fizično tudi vedno bolj vpliva nefizično.

Evolucija je začela razkrivati svoje naslednje nivoje in plasti in v skladu s tem človek vedno bolj prepoznava pomen razvoja nefizičnega. Tisti, ki bolj razvijejo svoja čustva in čutenje imajo več možnosti, podobno kot tisti, ki imajo več znanja.

In ker je merilo za evolucijo napredek, ki ga omogoča razvoj uporabnih karakteristik, so se tisti, ki stremijo za uspehom, denarjem, prestižem… začeli obračati nasproti razvoju čustev, načinov izražanja… nekateri pa so začeli celo svoje sposobnosti nadgrajevati z raznimi prijemi in tehnikami, ki vplivajo na materialno in nematerialno še  na razne druge načine.

Človeška evolucija se je začela bohotiti, postajati drugačna, bolj vznemirljiva, kot kdaj koli prej. Opičjak, ki je vstal v Homo Sapiensa je začel dobivati nove obrise evolucijskega cikla. Človek je končno postal dovolj duhoven, da lahko napreduje k super človeku – k tistemu, ki je zmožen zavestno spreminjati skozi svoje lastnosti misel-snov, hkrati pa dovolj dobrohoten, ponižen in uslužen, da ne bi skozi svoje delovanje ranil sočloveka.

Začel se je nov cikel evolucije.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer