Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kaj je in kako deluje? | Razvoj prisotnosti

Prisotnost je naša najbolj fina substanca, katera smo. Nekultivirana se obnaša zelo naključno in povzroča človeku mnogo težav. Njegova pot je neravna, kjer ga vleče levo in desno, Prisotnost pa se odziva na um in na druge signale, ki prihajajo iz okolice.

A tudi um je tisti, ki se odziva na Prisotnost, saj ji nekultivirani um povzroča mnoge težave in preglavice. Rine jo v drugo stran od tega, kamor hoče naša narava, da gre, suva jo nazaj in naprej, da se ukvarja bolj s sabo, namesto s tem, kar naj bi tukaj storila.

Nekultivirani Prisotnost in um sta v začetnih fazah človeškega življenja zelo v neravnovesju, kar človeku povzroča mnoge težave in preglavice na njegovi poti, ko pa začne človek iskati ravnovesje na svoji poti, pa začnejo neravnovesja plahneti.

Preberite več: Kaj je in kako deluje? | Razvoj prisotnosti

Razvoj prisotnosti | Razvoj prisotnosti

Razvoj prisotnosti je ena najpomembnejših stvari v življenju. Naša prisotnost najprej, ko ne živimo zavestnega življenja, reagira, kot pač reagira, pozneje pa se začne skozi življenjske izzive strukturirati,  obnašati v skladu s tem, kakšen je tok naše narave.

In zakaj je prisotnost tako zelo pomemba? Prisotnost nam omogoča, da odreagiramo na okoliščine življenja in če je ranjena, če ima potrebo, da se umika ali sili navzven, potem se tako tudi obnaša naša telesna fiziologija, predvsem pa um sam.

Um je tisti, ki odreagira na prisotnost, saj se gre za finejše nivoje zaznavanja, hkrati pa um odreagira na samo prisotnost. Na neki ravni sta zelo prepletena in dokler mu ne omogočimo, umu namreč, da prepozna, da ni nobene potrebe, da sledi prisotnost, so pač naše reakcije spontane. Akcija – Reakcija.

Ko pa začnemo svoj um navajati, seveda pa tudi prisotnost, da sta neodvisna drug od drugega, da vsak deluje za sebe, pa ni več nobene potrebe, da drug drugega rineta. Sicer to v začetnih fazah prepoznave še vedno počneta, a ko se dobesedno osvobodita drug od drugega, komaj takrat lahko pride do popolne ozdravitve na vseh nivojih.

Preberite več: Razvoj prisotnosti | Razvoj prisotnosti

Pot v tišino | Razvoj prisotnosti

Naše fizično telo je močan merilni instrument. A ne samo eno stranski, samo tisti, ki zaznava, temveč večstranski, tudi tisti, ki odreagira. In mi urimo samo en aspekt. Drugega pa bolj prepuščamo stihiji.

Naše telo se odzove tako na svetlobo, toploto, čustva, misli in še na marsikaj drugega. In če bi temu, kar zaznava še bolj prisluhnili, bi kaj z lahkoto odkrili, da njegovo zaznavanje ni omejeno samo na znani svet.

Zaznava namreč vse, tako znani, kot neznani. Razlika je le v tem, da čeprav je nekaj neznanega, na to odreagira na znan način. Vse namreč, kar se nahaja v telesu ni bilo prej v razumu, kot je to trdil eden znani filozof.

V telo stvari prihajajo mimo razuma, pa tudi v njem se porajajo brez razuma. Telo ima namreč celični spomin, odreagira pa tudi na dušni spomin, um je le tisti, ki kroji reakcije in ne more jih krojiti drugače, kot le na načine, ki so mu znani.

Preberite več: Pot v tišino | Razvoj prisotnosti

Osnove | Razvoj prisotnosti

A ste kdaj hodili v cerkev, po gozdu, kakih energetskih krajih. No vse kar se vam tam dogaja in je izven koncepta uradne znanosti je nekaj nenaravnega. Da, znanost je tista, ki opisuje znanstveno, ostalo, kar pa se ne da opisati z znanstvenimi izrazi, pa tudi dokazati, kot tako, pa je neznanstveno.

Mnogo imamo stvari, ki so dejstva, pa niso znanstvena. Narava je eno tako, pa ne govorim o drevesih in mahu, četudi o tem, temveč o tem, kar se tam čuti. Tudi življenje je takšen izraz. Vsi vemo, da obstaja, pa ga nihče ni definiral, znanstveno razložil.

Lahko sicer opišemo to, kar čutimo, ko smo živi, kaj takrat čutimo, o naprej  ni v znanosti prišel nihče.

Preberite več: Osnove | Razvoj prisotnosti

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer