Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Ko človek hodi po svojih mislih... | Ezoterična psihologija

... se kaj hitro z lahkoto poda v nek navidezen, izmišljen svet, ki ga kaj lahko odpelje še globlje. A ne kamor koli, temveč v svet še večje domišljije, s katero si ne more kaj dosti pomagati. No, vsaj v svetu, kjer želi resnične odgovore na to, kar se v resničnem svetu dogaja.

Sicer pa, kaj pa je resnica? No, vsekakor ni to nekaj, kar je zelo subjektivno. Vse stvari, ki jih imamo za resnične, veljajo za vse na enak način. In dejstvo, da je nekaj tvoja resnica, tvoj lasten svet, še ne pomeni, da je to, kar imaš v glavi resnično.

V življenju obstajata dva svetova, ta namreč, ki se nahaj v naši glavi, in ta, ki ga zaznavamo z našimi čutili, kot zunanji svet. A zgodba niti ni tako enostavna, kajti stvari, ki jih vidimo v zunanjem svetu, na kaj lahek način prepletemo s tem, kar čutimo, se spominjamo, trpimo, gledamo ipd. v telesu.
In kaj je narobe s tem, boste rekli? No, čisto nič, a dejstvo je, da tudi človek, ki ne pozna poimenovanja barv, npr. modre, ne bo mogel videti modre, pa čeprav ves svet vidi modro. In enako je z vsem drugim, kar vidimo v svoji okolici.

Preberite več: Ko človek hodi po svojih mislih... | Ezoterična psihologija

Jasnejši mentalni pristop | Ezoterična psihologija

Človek hodi po življenju in pobira v njem mnoge aspekte tega, kar se mu zdi prav in kaj ne. Vse to kar ga obdaja, je neke vrste lepilo. In če se ga dotakne, to lepilo začne učinkovati, ter skozi človeški izraz začne postajati vedno bolj trdno in otipljivo. In to ne samo zase, temveč za človeka samega.

Od takrat naprej, ko se je aktiviralo (lepilo namreč), je začelo skozi svojo noto pridobivati na teži. Lepljivost, ki pa je s težo pridobivala na moči skozi princip gravitacije, pa prinaša v človeško življenje vedno več motnosti. Vse skupaj je podobno hladno stiskanemu testu, ki se pripravi iz masla in moke in vedno bolj ga gnetemo, vedno večje postaja, hkrati s tem pa tudi vedno lažje pridobiva na novi masi. Njegova lepljivost se poveča.

Preberite več: Jasnejši mentalni pristop | Ezoterična psihologija

Kdor zaznava ve za skrivnost, kdor jo dopušča jo soustvarja | Ezoterična psihologija

Vse kar je, vse kar obstaja je zaznavanje sveta. Vse kar imamo v naših čutih, vse kar imamo v našem umu je bilo prej v čutilih, če ne tega sploh nimamo v umu. No, vsaj ne v zavestnem delu, kje čutimo. Ja, čutenje je zavestna funkcija. Vsaj tisto, ki se ga zavedamo, kajti če se ga ne, preprosto ne čutimo.

Uh, kako lepo je biti neodgovoren in ne čutiti. Lepo zapreš svoje čutenje do tega, kar prihaja do nas in v nas in že je tu zabava in veselje. Vendar pa stvari niso tako črno bele kot se to zdi, kajti ne glede na to, da tega ne »čutimo« oz. zavestno zaznavamo, to še ne pomeni, da tega ni. Ne glede na to, kako mi dojemamo svet nekatere stvari enostavno ne morejo izginiti. Podobno kot z barvno slepim človekom, ki ne vidi rdeče in se pelje po cesti, kjer je znak Stop ali zelene in je na semaforju zelena barva.

Preberite več: Kdor zaznava ve za skrivnost, kdor jo dopušča jo soustvarja | Ezoterična psihologija

Ko je človek človeku zver | Ezoterična psihologija

Vsi mi imamo neko zalogo energije za življenje. To je naša lastna energija. Naša lastna vibracija, ki je unikatna samo nam samim. Vsi drugi imajo malček drugačno, kar se da zaznati, če imamo občutek, da smo prevzeli neke karakteristike, ki niso naše in se ne skladajo s tem kako mi ravnamo. Če smo takrat pozorni se je tudi znotraj nas nekaj spremenilo. Postalo je drugačno.

Preberite več: Ko je človek človeku zver | Ezoterična psihologija

Energija žrtve | Ezoterična psihologija

Biti žrtev v dandanašnjem svet sploh ni tako težko, ko pa je svet nastrojen tako, da dobesedno ljubi žrtve, saj jih tudi ustvarja na vseh nivojih. Vsak od nas je odgovoren za svoja lastna čustva, vendar pa nam nihče ni povedal, da so čustva, ki jih čutimo, da prihajajo od zunaj, da so to čustva drugih in da nimajo nič za opraviti z nami dokler… Dokler se ne zapletemo v njih, jih poslušamo, jim sledimo.

Preberite več: Energija žrtve | Ezoterična psihologija

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer