Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Ustvarjanje pritiska | Zavest

Pritisk se lahko ustvari samo med dvema, nikoli samo enemu. Vedno mora biti eden, ki ustvarja pritisk in eden v katerem se pritisk ustvarja. Vsekakor. In kako je to pri ljudeh?

Enako. Sam sebe ne moreš tepsti, edino takrat, ko se vidiš kot nekoga drugega. In kako to deluje pri ljudeh?

Ljudje smo bitja, ki opazujemo sebe. Vsak vidi sebe, svoje telo, svoja čustva. A za kaj se pravzaprav gre pri tem, ko človek pravi moje? Je to nekaj kar je zares del mene ali pa je to nekaj za kaj le pravim, da je del mene, kot je moj pes ali avto, ali telefon, ni pa v resnici del mene?

Kako torej gledamo na vse, če se to dogaja nam? Sebe se namreč zavedamo od nekje zunaj. Naše zavedanje ni telo, temveč imamozavedanje, da je telo izven nas? Tudi s čustvi, mislimi, občutki je tako.

A ste že začutili, zaznali je bolj prava besede, da so čustva oddaljena od občutka, ajz obstajam? Verjetno ste. Če pa niste, imate pa sedaj priložnost, da to storite.

Ne gre se za potovanje v času, niti v prostoru. To lahko opazite le, če greste v globino sebe, torej navznoter. In če ne morete? No, vsaj od nas se zaveda čustva nekje, a ne?

In kje je ta nekje? Je to tam, kjer zaznavamo občutek za mene, ali je to malo drugje, malo odmaknjeno, prestavljeno nekam malo stran? Igrajte se, raziskujte, ker če videti čustvo kot del sebe in ne vidite razdalje med sabo in čustvom, se tega pač ne zavedate.

Trenirajte...

Kje je torej čustvo? Kje je misel? Pa občutek? Čez nekaj časa boste to že zaznavali. Ste še vedno eno s tem, kar vidite nekje stran od sebe?
Ta zgodba niti ni tako zelo težka in ne. Ne predstavljate si tega. To je del vas. To je vaša notranja izkušnja. Čustvo, ki je oddaljeno od vas. Od vašega občutka, da obstajate.

In kje je ta? Je med njima razdalja? Torej, če vidite to razdaljo, je to idelani začetek, da vidite od kod prihaja do notranjega pritiska, do nariva tega, kar vi poimenujete energija.

In energija? Jo tudi zaznavate nekje? Kako ste lahko energija, če jo zaznavate ne kot sebe temveč kot nekaj, ki se nahaja nekje? V rokah, nogah, v licu morda.

In globlje gremo, bolj lahko vidimo, da mi nismo nič od tega, akr smo mislili, da smo.

Kdo smo torej mi? Občutek za obstajanje ali še kaj globljega?

Poizkusite iti globlje. Poizkusite začutiti tistega, ki je prisoten, ko ste spontani.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer