Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Odločitev | Zavest

Nimaš denarja, pa drugi hočejo, da narediš to, kar počneš, da bi kaj zaslužil, imel za življenje, da narediš to zastonj. Vsak človek je pošten, dokler se gre za njihove lastne interese, da gredo v smer, kot si je začrtal. No, vsaj do neke mere. A tukaj se ne gre za poštenost. Ne, gre se za integriteto, ki jo čutiš znotraj sebe, za to, kar čutiš do drugih človeških bitij in za to, kar ti daje zagon, da nekaj storiš.

Ste že kdaj pomislili, da je na svetu vse tako, kot mora biti? No, razen, ko ni, ko drugi želijo, da prestopiš svoje meje in se podaš na raziksovanje nemogočega.

Človek obstaja na tem svetu, da uravnoveša sebe in svoj tok energije in to, to ni mogoče, če te drugi silijo v nekaj, kar bo tvoj tok še zmanšalo. Pa res? Tok energije je zelo čudna stvar, saj teče na več nivojih hkrati. In eden od njih je prejemanje, drug dajanje, tretji spet zanesljivost, pa zaupnje in še mnogo je drugih. In nikoli ne moreš vedeti za katerega se pravzaprav gre, no, dokler se z njim ne soočiš.

Preberite več: Odločitev | Zavest

Življenje prihaja v valovih | Zavest

Življenje prihaja v valovih. Če vemo zgrabiti val, predvsem pa na njem jadrati, se lahko peljemo tja, kamor nas val pelje, če pa temu ni tako, pa si lahko nakopljemo resne težave v to, čemur pravimo svoje življenje.

Dobro je vedeti, da naše življenje ni samo naše. Smo del kolektivne zavesti, ki se želi nekaj naučiti o sebi. Znotraj nje med sabo komuniciramo, solelujemo, se igramo, vodi nas pa nekaj drugega. V generalnem že imamo svojo lastno voljo, a če se z njo ne vemo prepustiti valu, nam ta kaj malo pomaga, saj koristi le za raziskovanje, ne pa koriščenje tega, kar smo zares prišli počet v življenje.

Naše materialno življenje ni namenjeno le temu, da rekombiniramo zunanje, očitne materialne stvari, temveč temu, da skozi rekobinacijo le-teh gremo globlje. In ko se tako lepo pomikamo globlje, vedno bolj prepoznavamo nove in nove stvari in to lahko naredimo le, če sledimo valu.

Preberite več: Življenje prihaja v valovih | Zavest

Kolektivna, dušna zavest | Zavest

V življenju se je zelo pomebno uskladiti z globalno kolektivno in individualno/kolektvino zavestjo duše, saj le tako lahko vemo kdo smo, od kod prihajamo, kaj so naše prave in resnične korenine in kam smo namenjeni. Če se človek ne zaveda katerega koli od tega, je malček izgubljen in tava, saj mu ni čisto jasno kaj se v bistvu dogaja z njim in s svetom okoli njega.

Vsak od nas je namreč del kolektivne zavesti, a od pogleda nase in na naše življenje je odvisno, kako bomo dojemali sebe. In če nam je globalni pogled tujka, živimo ujeti v telesih, v katerih se nahajamo in hočemo odkriti zakaj smo tu in kaj počnemo. A ta zgodba je včasih zelo komplicirana.

Preberite več: Kolektivna, dušna zavest | Zavest

Ustvarjanje tega kar si želimo in sodelovanje med zavestjo in podzavestjo | Zavest

Karkoli se nam že v življenju dogaja, je to tisto, kar si želimo. No, morda ne na zavestnem nivoju, vendar pa si to želimo na podzavestnem, ki je tako močan, da preglasi vse naše želje, ki prihajajo iz zavesti. Vendar pa niso samo želje tiste, ki nam pomagajo živeti to kar si v življenju želimo, temveč so tu še naše potrebe, ki jih ponavadi podzavest pozna bolje kot zavest, kajti v zavesti so vse tiste potrebe, ki izvirajo iz zavestne zaznave sveta in okoliščin na njem.

Preberite več: Ustvarjanje tega kar si želimo in sodelovanje med zavestjo in podzavestjo | Zavest

Svobodni izraz skozi individualno in kolektivno zavest | Zavest

Ljudje obstajamo in delujemo na mnogih nivojih zavesti hkrati. Z vidika dvojnosti ločimo dva, za marsikoga zelo pomembna nivoja, ki smo ju že v zgodovini poimenovali kolektivni in individualni nivo. Vsak od njiju vnaša v naša življenja svoje individualne karakteristike, ki se odražajo v naši interakciji s svetom v obliki reakcij do nas samih, saj se vedno, ko se zgodi neka reakcija le-ta najprej začne v naši notranjosti in se šele nato pozunanji v obliki odziva na tisto, kar se je ali pa ni zgodilo v okolju.

Preberite več: Svobodni izraz skozi individualno in kolektivno zavest | Zavest

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer