Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Vibracijska resničnost | Zavest

Vibracije morajo biti na istem nivoju kot um, saj jih um zaznava, kajti če jih ne bi bilo na istem niovju kot umska zaznava, jih um ne bi zaznaval. Je pa čisto druga stvar kaj je to, kar skozi vibracije prihaja. Vendar tudi to, kar prihaja skozi vibracije mora biti na nivoju uma, kajti, če ne bi bilo na nivoju uma, jih ta ne bi zaznaval. Kar pa je razlika, je to, da prihaja skozi samo takrat, ko so vibracije mehke, isto kot zemlja, ko je mehka dovoli, da skozi pronica voda. In bolj so prosojne, bolj pronica skozi.

Če pa niso prosojne, torej so kompaktne, goste, pa ne dovoljujejo ničemur, da prihaja skozi oz. le-to prihaja skozi le v tolikšni meri, kolikor ta prosojnost, krhkost, nesprijetost, to omogoča. Bolj so torej vibracije krhke, nesprijete, prosojne, več pride skozi tega, kar se za njimi skriva, podobno, kot če v očalih ni stekla, je prozorno ali pa je barvno, črno.

Takrat človek ne vidi in vibracije so podobno, le na nivoju čutenja, ne toliko na nivoju čutenja-gledanja. To čutenje je zelo globinsko in kdor nima sposobnosti globinskega čutenja, jo lahko razvije, vendar pa brez takšnega čutenja ne bo šlo. Globinsko čutenje pa se da razviti skozi mnoge načine.

Eden najpogostejših je čutenje čustev, misli, občutkov, torej tega, akr um zaznava n zelo subtilne nivoju. In če so ta ostra, gosta, hitra, pospešene, potem je takšen tudi rezultat v vibracijah, torej v telesu, drugi čustvih, drugih občutkih, drugih mislih, drugem čutenju.

Čutenje je naša primarna inštanca, da se lahko orientiramo na tem svetu, vendar pa, na enak način kot intsrumenti, ki so ali niso uglašeni. In neprosojnost, prisiljenost, zgoščenost, motnost, neporavnanost, neiskrenost le-te otopevajo, torej razštelavajo, po drugi strani pa, iskrenost, jasnost, igrivost, sproščenost, redkost bolj uglašujejo.

Nivo uglašenosti je odvisen od njihove harmonične frekvence in manjša je le-ta, manj so uglašeni. In manj so uglašeni, manj lahko skozi spuščajo tisto, kar je skrito za vibracijami. In to je še subtilnejša snov, ki na takšen ali drugačen način omogoča, da se ukvarjamo s svojo resničnosti ali jo oblikujemo po svoji »svobodni« volji.

Višja je stopnja uglašenosti med tem kar izražamo in tem resničnostjo, ki jo izražamo, bolj so vibracije uglašene, bolj prosojne, in več finejše subtilne snovi omogočajo, da pride skozi gostejšo.

To so prepoznali pri ajurvedi, pa pri došah, pa … Ljudje že dolgo poznajo, da strast ugaša jasnost, pa tudi težkost, motrnost, trdost. Po drugi strani pa satvičnost, torej vzivešonst omogoča, da se skzo vibracije zlije več fine subtilne snovi.

To lahko vidimo pri odvečnem prehranjevanju, kjer je naše telo ne samo na fizičnem, temveč tudi na psihičnem nivoju bolj topo, otopelo. Ali pa pri grobem, strastnem zagovarjanju nečesa, kar ni usklajeno s tem, kar smo. Tudi če smo preveč žalostni, napihnjeni, agresivni ipd.

V teh primerih ne more priti skozi Resnica, ki se nahaja za grobimi vibracijami telesa in tega, kar telo izraža. Pa saj veste, da telo izraža resnico?

Telo izraža to, kar mu naročijo možgani, torej umska resničnost, ki lahko je preveč ujeta v koncepte, ideje, čustva, misli, občutke in se nanaša samo na te, lahko pa dovoli, da skozi njegov izraz teče nekaj bolj finega, lahkotnejšega.

Seveda je to lahkotnejše lahko sestavljeno iz čiste umske snovi ali pa je notri zmešana tudi fina duhovna snov, ki jo ustvarimo poleg umske snovi skozi razne vaje, vpoglede, treninge, v glavnem skozi življenjske izkušnje. Lahkotnost znotraj uma, torej tudi čustev, misli, občutkov, spominov ipd. omogoča, da ne prihaja do vibracijskega zatikanja oz. da prihaja skozi vibracije bolj sproščeno tisto, kar se nahaja za njimi.

In bolj je to lahkotno, bolj je sproščeno, bolj tudi boža. Pa ne samo tistg, ki to sporoča oz. izraža, temveč tudi tiste, ki so v njegovi okolici.

Bolj torej delamo na duhovnosti oz. duhovnih izkušnjah dvojnosti in enosti, bolj prihaja skozi vibracije, ki jih ustvarja um, torej umska resničnost, vključno s telesom, čustvi, občutki, idejami, spominom, bolj prihaja skozi to, kar smo uspeli doseči. Duhovnost ni nekaj nenavadnega. Je le umska disciplina, ki omogoča, da se prepojimo z nečim, kar umirja naše goste vibracijsko polje, poleg seveda prehranjevanja in čustvovanja ipd.

In bolj smo »duhovni«, torej več duhovnega treninga imamo za sabo, ki je pustil znotraj nas procese, ki ustvarjajo finejšo subtilno snov, bolj smo sami lahko. Mirnost pa pride, ki v popolnosti uspemo umiriti vibracijski nivo, da ne vpliva v razburkanosti, neharmoničnosti, ipd.

Vibracije bodo kljub vsemu obstajale, na umskem nivoju, torej na nivoju telesa in resničnosti, kjer se jih čuti. Razlika bo le v tem, da bomo poleg ustvarjanja vibracij v umu tej komponenti dodali še komponento ne vibracijske resničnosti.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer