Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Globoka država znotraj | Zavest

Globoka država je um, če je duša velika narava, a se strinjate? Vsekakor mora biti tako. Pa ne samo tako, tudi razpravljanje o globoki državi je um, kajti duša ne more razpravljati, ji je vseeno. Le-ta le obstaja. Obstaja in se razvija v nekaj več, kar globoka država ni.

Je pa um tisti, ki presega globoko državo, predvsem v sebi, v telesu, v mislih, občutkih ipd. Kajti um ej kralj vsega tega, kar čuti telo, kar razmišlja um , kar čuti, česar se veseli. In če želimo iti preko globoke države, moramo iti preko uma, torej preko misli, občutkov, idej, konceptov. A je težko.

Težko je iti preko globoke države v sebi, ker je ta globoka država zelo vsajena v naše bitje.

In ne, ne gre se za globoko državo zunaj nas, čeprav tudi, a globoka država izvira, ne boste verjeli, v nas. To so vse prevare s katerimi varamo sebe, svoje bitje, s katerimi si ne damo priložnosti, si ne upamo iti za svojimi sanjami… In da bi lahko tja šli, moramo iti preko tega, kar nam veli globoka država znotraj nas.

Prav tako zunaj nas, tudi tam moramo iti preko tega, kar nam veli globoka država zunaj nas, pa kdorkoli že to je. Ker če je to JJ, ali kdorkoli drug, je čisto vseeno, ker le to samo pokrenja globoko državo znotraj nas in nas pelje stran od nas, od naše prisotnosti, duše.

Želimo torej živeti v globoki državi znotraj nas?

Vsekakor ne, vendar pa ne smemo pozabiti, da če ne želimo živeti v globoki državi znotraj nas, potem moramo tudi pozabiti na globoko državo zunaj nas, kajti le-ta nam ustvarja globoko državo znotraj nas. In obratno. Globoka država znotraj nas, nam ustvarja globoko državo zunaj nas.

Kako torej? Hočemo biti globoki? <Živeti v globoki držav zunaj nas? Ker če ne, potem moramo tudi iti preko globoke države znotraj nas, torej pozabiti, se odučiti vsega, kar nam gradi globoko državo znotraj nas.

In to je?

Vsekakor misli, ki nas peljejo v omejitev, ki nam jemljejo nas same, naše notranje bitje, našo živost, pretočnost ipd. Pa seveda pozabiti in se odučiti vsega tega, kar nas napeljuje, da čutimo to globoko državo ,se ji predajamo, se odrekamo življenju, svobodi.

Vse kar je potrebno narediti je le reči »Da« življenju. Reči »Da« svobodi. Reči »Da« temu, da si ne bom več lagal, se ne bom več odrekal. Kaj pa nam v nasprotnem kaže globoka država zunaj?

 

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer