Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kaj si želim in kaj dobim | Čustva

Primerjava med občutki, ki si želim in med temi, ki mi jih daje življenje

Željeni občutki izvirajo iz našega razmišljanja, so naš ideal, s čim želimo, da nas življenje obdaruje. Vendar pa ima življenje za naš včasih drugačen dar od naših želja.

Naše želje izvirajo iz našega razmišljana, torej pogleda na svet in tega, kako želimo, da bi ga doživljali. Vendar pa doživljanje našega življenja ni odvisno le od naših želja, temveč tudi iz stališča, od koder ustvarjamo želje.

Če naše želje ustvarjamo iz občutkov manjvrednosti, otopelosti, nemoči ipd., se nam morda lahko v naši zavesti prikažejo občutki, ki si jih želimo, a težava je, da jih želimo v življenju čutiti povsod. In ker že začnemo z napačnim izhodiščem, torej iz občutkov manjvrednosti, otopelosti, nemoči ipd., in jih kot take čutimo v našem telesu, kot svoje, je vse kar lahko izgradimo kot svoje občutke nekaj, kar položimo ali zgradimo nad njimi.

Preberite več: Kaj si želim in kaj dobim | Čustva

Dar življenja | Čustva

Zelo težko je hoditi po svojem življenju, če ne veš, ne vidiš ali če nočeš videti vseh teh lepo življenja, svojih lastnih potencialov, ki bi se lahko izrazili v življenju ali pa le trpiš v nemoči, češ da bo izkušnja pretežka, moreča. A če v življenju ne skočimo v vodo, se ne moremo zmočiti.

Vsaka pot je težka, definitivno. A posameznik se sam odloči kaj bo kreiral. Vsak zametek poti ima namreč v sebi potencial, da se bo razvil, razvil tako daleč, da bo postal nekaj. In ta nekaj, ni nič. Je le pokazatelj, ki ti pokaže, če je tvoja usmeritev prav naravnana, če želiš svoje potovanje živeti na pravi način. In če ne?

Čisto vseeno je, kam te pelje pot, kaj želiš izraziti, tako dolgo, dokler se tisto, kar se izrazi ni v skladu s tem, kar si želiš ali pa ni v skladu s tem, kar hočeš.  A potencial obstaja in nikoli ne boš vedel, kakšen bo njegov konec, kreacija, ki bo iz njega izšla. Bo dobra, ali bo slaba?

Sploh ni važno kakšna bo. Kar pa je važno, pa je to, da kreiramo, ker drugače ne bomo vedeli, kakšen je naš odnos do tistega, kar kreiramo. Lahko nas je sicer strah in se ne odpravimo na pot kreiranja, a tudi takrat ne bomo vedeli. Zna se le zgoditi, da bomo živeli v nekem mehurčku, iz katerega ne bomo videli, ne vedeli kako priti ven.

Preberite več: Dar življenja | Čustva

Zehanje | Čustva

Zehanje je lahko izraz dolgočasja, a če pogledamo globlje, nas ljudje ne spremljajo, ker se dogaja nekaj znotraj njih, kar je pomembnejše od tega, kar imamo za povedati. To je lahko prebuditev energije dolgočasja, reflektiranja, zaspanosti… A pri zehanju se nikoli ne gre za to, da nas nekdo ne upošteva. Še več, zelo nas upošteva. Razlika je le v tem, ali mi to vidimo ali ne.

Vsak, ki zeha, na nekaj odreagira in na to kar odreagira je dobra stvar. Z ljudmi se družimo, da bi si medsebojno pomagali prepoznati to, kar nas ovira pri vsakdanjem življenju, da bi lahko šlo svobodno naprej. Če seveda ob druženju pričakujemo, da nas bo druga stran obravnavala na takšen način, kot si to želi naš um, potem smo v zmoti.

Pri druženju se včasih dogaja dosti več, kot to razkriva samo oko. Tisti, ki govori, nekaj oddaja, pa bodisi so to besede, zvok, gestika, mimika, čustva… A ste vedeli, da je vsak izraz nosilec energije, ki je pri nekaterih bolj očitna, pri drugih manj?

Pri komunikaciji vsaka stran vlaga svojo energijo, pa čeprav se navidezno nekateri pri komunikaciji dolgočasijo in ta energija ni kar neka energija. Včasih se ta energija obnaša kot dolgčas, drugič spet kot upor, tretjič kot odpor, četrtič kot občutke zavrnjenosti ipd. in tega ne gre zanemariti.

Preberite več: Zehanje | Čustva

Prepletenost čustev z besedami | Čustva

Besede so notranje misli, ki jih kar naprej ponavljamo, zavestno ali podzavestno in zelo težko se jih je znebiti, kajti ko pogledamo stran se spet pojavijo drugje, kjerkoli. Vse namreč, kar v življenju počnemo nas na neki ravni kuje, priklepa na to, kar smo že doživeli in to vse je zapisano v našem celičnem spominu in spominu naše duše.

Srečni so tisti, ki se nimajo potrebe oprijemati teh misli, ki vznikajo znotraj našega organizma. Pri enih se to dogaja bolj, pri drugih manj, a v generalnem, dokler ne pride do prepoznave bitja, da je to nepotrebno, se še vsi bolj ali manj oprijemamo.

Preberite več: Prepletenost čustev z besedami | Čustva

Pripravite si napitek radosti | Čustva

Radost v umu, duhu in telesu, to pa je nekaj kar je vredno občutiti. No, danes zvečer sem šel v en kafič v mestu na kavo. In seveda zracen je bila postrežena voda. Seveda imam tam rezervirano priljubljeno mesto ob šanku, ki pa je bilo tokrat zasedeno. Preveč obiskovalcev, veste. A zato pa se mi je ponudila priložnost za novo eksperimentiranje z radostjo, ki je pripeljala do ideje za novo brezplačno storitev prenosa svete energije na tej strani. Zgodilo se je takole…

Preberite več: Pripravite si napitek radosti | Čustva

Moška in ženska energija | Čustva

Moški aspekt energije v človeku je tisti del čustvenega telesa, v katerem hranimo vsa čustva, ki so povezana z dojemanjem moškega sveta in čustvovanja, in nasprotno, ženski je tisti, ki vsebuje vse kar je povezano z ženskim svetom. Vsi vsebujemo oba. Prvega smo pridobili od očeta, kako on skozi svoja čustva gleda nasvet, kako on dojema življenje z moške perspektive, drugega od mame.  Mamin del čustev je ponavadi bolj mil, nežen ipd., dočim pa je moški bolj oster, odločen, ciljno usmerjen. Oba sta nam dala točno tisto kar potrebujemo, da bomo lahko preživeli svoje življenje na način, kot smo si ga zamislili od inkarnaciji.

Preberite več: Moška in ženska energija | Čustva

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer