Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Čutiti otroka (3) | Vzgoja

Biti ne navezan, odvezan od tega, kar si želi druga stran oz. kaj druga stran je in bo, je eno največjih daril, ki ga lahko daš drugi strani. Pa to ne zato, ker je svoboden, temveč zato, ker lahko počne, kar si želi.

Doseči to stanje je v materialnem svetu in svetu, kjer skorajda vsi projicirajo na drugega, zelo težko, a ne neizvedljivo. Kar je naloga vsake duša, predvsem pa in tudi staršev pa je to, da se naučijo kolikor se le-da biti objektivni in da ne delujejo iz svoje notranje nuje, da bi se otroka rešili, da bi poskrbeli zanj ali karkoli drugega.

Kajti če ravnajo z otrokom iz svojih potreb, potem bo otrok sicer mogoče tak, kot oni, a nikoli ne bo imel svobodne volje, da bi v svojem  življenju izrazil, to kar si v resnici želi. Vedno bo okoli sebe in v sebi čutil potrebo, da drugi z njim ravnajo na način, da mu govorijo, kaj naj počne.

To je vsekakor nekaj, kar je dobil od starše, le-ti pa od svojih staršem in tako nazaj, hkrati pa se v celo zgodbi vplete še družbena in državljanska vzgoja. Pa da ne bo pomote, življenje v skupnosti je težko, saj prihaja do dosti prilagajanja, dokler ne vidiš, a ko pa začneš videti, pa prilagajanja več ni, temveč vsak od ljudi le izraža svoj najvišji talent.

In kaj ta je? Za vsakega je drugačen, nikakor pa ni pogojen z razmišljanjem, kot si to morda nekateri predstavljajo, temveč prihaja iz globine duše in obstoja samega. Vsaka duša ima svoj namen, ki pa je ali pa ni usklajen s tem, kar si misli družina.

Raziskovanje talenta je lahko zelo zapletena zgodba, in bolj je posameznik usmerjan z umom drugega človeka, ki hoče, da bi se naj oni prvi izrazil tako in tako, bolj le-ta postane top, otopel, mrtev.

Če torej želimo, da bi se posameznikov talent razvijal na način, ki služi njemu samemu in ne toliko družbi, potem je pomembno, da se razvija v tišini. A ne v tišini, kjer je mnogo umskega namigovanja skozi pogovore in izražanje namena in negodovanja o tem, kako se le-ta razvija, temveč in predvsem v prostoru, kjer takšnega namigovanja ni.

Pri prostoru, ki mu kraljuje um mislim predvsem na prostor, ki nas obkroža, kajti naše misli, čustva, nameni ipd. se kljub temu, če stvari ne izrazimo neposredno tistemu, ki so mu namenjene, se kljub emu čutijo. To je podobno kot veter, ogenj, ki ga lahko začutimo, če nismo v neposredni bližini vira enega ali drugega. Tudi misli, čustva in vse ostale stvari se obnašajo podobno in pri uporabi katerega koli od teh je dobro biti pazljiv, da karkoli od tega slučajno ne odnese do otroka ali osebe, kateri se razvija njen talent ali zdravilo.

Ljudje smo vsekakor različni, a na neki ravni, ki je globlja od materialne, se med seboj čutimo. Nekateri čutijo toploto drugih ljudi, drugi hlad, tretji žalost, četrti misli ipd. Svet, kot nam ga predstavljajo, ni čisto takšen, kot so si ga oni ustvarili.

Če se nekaj ne da dokazati, če ni enačb, potem to znanstveno ne obstaja, čeprav v realnem svetu obstaja. V svetu, kjer živimo je pomembno biti zelo pameten ali premeten in si vzeti samo tisto, kar nam ustreza, in ne tisto, kar želijo drugi da nam ustreza, prav zaradi prenosa misli, čustev, idej, zamisli.
To lahko zelo dobro vidimo pri ljubljenju, kjer nekateri za krajši ali daljši čas čutijo to, kar čuti oni drugi ali pa ko mamice čutijo otroka, ki je oddaljen 10km od doma ali pa ko nas na TV bombardirajo z reklamami ali filmi.

Pri vsem tem je vprašanje koliko čutimo sebe, svojo naravo in koliko to, akr prihaja po »etru«, prostoru, ki prenaša med nami takšne in drugačne informacije. Zato je zelo pomembno, da ne samo otroku, temveč tudi sebi izgradimo zelo močan občutek z sebe in svoj obstoj, ker če ga ne, bomo zelo hitro začeli živeti življenja drugih in njihovih želja, kar na neki ravni že počnemo, ko gledamo reklame in čutimo kako dobro se počuti igralec, ki je reklamo posnel in ne mi sami.

Ne pozabite, igralci se na fakulteti za film učijo kako poustvariti čustva, ki jih bodo čutili drugi, ravno tako pa tudi tisti, ki delajo v marketingu in še marsikje drugje.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer