Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kreiranje in ustvarjanje iz praznega prostora | O delavnici

Na delavnici gremo zelo globoko in med tem, ko se nam odstirajo novi nivoji prihaja tudi do ostrejših potez, ki nam omogočajo, da iz teh novih nivojev čustev, misli in duha ustvarjamo. A tukaj se ne gre toliko za to, da karkoli ustvarjamo mi sami. Stvar je v tem, da ko se nam luščijo spodnje plasti vedno bolj prepoznavamo, da ni nobene potrebe po tem, da bi naredili karkoli, da bi se zgodilo karkoli. Vse kar je potrebno, je le to, da izdamo namen, potem pa je Duh tisti, ki kreira.

V življenju se nikoli pravzaprav ne gre za to, da karkoli ustvarjamo sami. Vedno je so-kreacija. Mi izdamo naročilo, Duh pa je tisti, ki to naročilo izvede. In če smo dovolj pretočni, se ravnamo po navodilih duha, kar z drugimi besedami pomeni, da se samo odzivamo na višjo zavest, da nas le-ta popelje tja, kjer je naš zadani cilj. Če seveda ni namena, ni nekega delovanja, razen, če smo dovolj pretočni, da dovolimo, da nas nagovarja to, kar nas pač nagovarja.

Vedno je zavest tista, ki nas nagovarja. A tukaj se ne gre za človeško zavest, kot to mi razumemo. To ni individualni aspekt zavesti, temveč kolektivni, tisti iz vira. Vir je samo tu, da želi prepoznati samega sebe in bolj delujemo v interesu vira, večjo imamo priložnost, da prepoznamo, da se gre pravzaprav za tok zavesti, ki krmili naše telo in življenje.

Nikoli namreč ni naše življenje animirano s strani izključno električnih impulzov. Razlika med nami je le ta, koliko Duha ali višje zavesti spustimo skozi. Nekateri so kuharji, izredno talentirani, in se prepuščajo toku. To jih dela briljantne.  Drugi spet drsajo. Tretji mislijo. A skupen imenovalec k njihovemu mojstrstvu je pretok.

Bolj »reka teče skozi njih«, bolj sledijo temu, čemur morajo in reka jih varno prinese v pristan. V življenju se resnično gre vse o ekselenci, o briliiranju in bolj dovolimo, da se ta božanska (beri lepota zavesti, njena popolnost) lepota zlije skozi ta nosilec življenja, ki mu pravimo telo, bolj se svetimo. A ob tem je dobro ne pozabiti, da se ne gre za svetenje namenov telesa ali uma.

Pristno svetenje, svetloba, kot to nekateri poimenujejo, prihaja neposredno iz vira in čeprav jo nekateri lahko simulirajo z umom ali čustvi, se ta svetloba, dokler ni pristna tudi tako čuti. Edina pristno je popolni pretok, ki dovoli, da se vse kar se hoče izraziti, tudi tako izrazi. In pri tem se ne gre za podzavestne tenzije, ki nosijo v sebi zametke sebičnosti.

Ne, gre se pravzaprav za čisto, prečiščeno in jasno prepuščanje, kar pa lahko dosežemo, če smo budni. Človek ni prišel sem na Zemljo eksperimentirat z umom le za fizično dobro. Njegov namen je, da prepozna, da se pravzaprav ne gre za njega, temveč za nekaj več, za tisto, kar teče skozi njega. In bolj obvlada govorico tega, kar teče skozi njega, na boljši poti je, da bo dovolil, da »reka« steče po svoji strugi.

A tu de ne gre samo za tek po strugi, kajti lahko si mislimo, da to lahko tudi dosežemo s kontrolo tega, kar mislimo, da je tek po strugi. Dobro pri tem je ne pozabiti, da se tega ne da doseči z nadzorom, kar lahko zelo dobro vidimo v življenju samem. Bolj namreč kontroliramo, bolj smo zakrčeni.

Reka lahko svobodno teče samo takrat, ko ni obremenjena s tem, da teče in je ne zanima, kam bo prišla. Le dovoli, da se masa vode spontano giblje. In če zunanji dejavniki hočejo, da se giblje drugače, postane le bolj hitra ali počasna, a se, ko zunanjih dejavnikov več ni, ponovno vrne v svoje ravnovesje.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer