Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kvantno polje, opazovalec in rast zavesti | Kvantna fizika

Ljudje dostikrat pojemo kako stvar, ki nam ne preveč po godu. Še več, pojemo stvari, ki na redijo, ki nas tolažijo, nas delajo močne, neustrašne. A kaj pravzaprav s tem počnemo?
Vedno ko nekaj vnesemo v sebe, vnesemo del kvantnega polja, del energije, ki se nahaja tam zunaj in jo ponotranjimo. Nekateri to počnemo tako, da jo potem zadržimo, drugi spet ne. A temeljna težava je, da je to nekaj znotraj nas in naš biološki računalnik je tisti, ki preobrazi to vsrkano energijo v nekaj drugega, kar potem prav tako naš biološki računalnik, ki mu pravimo tudi telo, izloči.
Kvantno polje ni nekaj, kar je zunaj nas in to samo opisujemo z našim umom. Ne kvantno polje je to, ki prežema čisto vse, tako nas, ko predmete, kot vesolje. To ni nekaj, česar se lahko dotikamo, mi smo kvantno polje. In zanimivo je dejstvo, da to kvantno polje, njegove manifestacije, telesa, misli, čustva, ki se pojavljajo v tem kvanten polju, da jih lahko opazujemo in merimo.

Je že res, da smo ljudje sem prišli merit kvantne pojave in si jih prilagajat tako, da nam bodo služili. A ob tem pozabljamo, da kvantni pojavi niso nekaj, kar je fiksnega, stalnega in ima tendenco, da propade. Prej ali pozneje.
In še enkrat, kar je zanimivo, mi, ki smo kvantno polje, opazujemo kvantno polje, kako se le-to spreminja, stara, propada. A kdo je pravzaprav ta, ki to opazuje?
Ves čas namreč govorimo o nekom, ki to opazuje. Ta opazovalec smo mi in to kvantno polje opazujemo, od zunaj. Zanimivo, a ne!?
Kdo je torej ta, ki to opazuje in če vidi kvantno polje znotraj sebe, če se ga zaveda in če se zaveda njegovih lastnosti, kdo je pravzaprav ta? Je to nekdo, ki je nas kvantnim poljem? Ga opazuje od zunaj? Od znotraj? Ali je vse prisoten?
Na to vprašanje vam lahko odgovorijo tisti, ki čutijo sebe, kot vse kar je, sicer pa nam že logičen pogled na celo stvar pove, za kaj se pravzaprav gre.
Ta namreč, ki opazuje, ta neodvisni opazovalec, je zavest sama in zavest sama tudi odreja, kako se naj preoblikuje in zakaj kvantno polje, ki ga ves čas opazuje. Zanimivo…
Zavest je tisti dejavnik, ki ima vse pod nadzorom, tudi človeško zavest, ki je samo mali del univerzalne zavesti. Da, tudi zavest se lahko gleda po stopnjah, kar tudi lahko vidimo, ko vrednotimo ljudi. Nekdo ima več zavedanja, nekdo manj… Torej ima tudi zavedanje svoj pomen.
Zavedanje zavesti nam pove, koliko smo je sposobni ponotranjiti, se z njo poistovetiti in biti ta ista zavest o kateri govorimo. Manjše zavedanje vsega kar se dogaja ima torej posameznik, manj se zaveda zavesti, univerzalne zavesti.
(Vsekakor se človek zaveda svoje lastne, individualne zavesti, a individualna zavest je nekaj drugega. Človek v svojem telesu ne more dojeti vsega, vsaj za naenkrat še en. Vsak človek je na poti svoje evolucije, evolucije kvantnega polja in kvantnih pojavov. In evolucije je vse o zavedanju.)
Bolj se torej človek zaveda, večji pogled na svet ima. In nekateri so prehodili že dolgo pot od nezavednega do zavedanja, kjer se nahajajo, dolgo. In od tod lahko vidimo, kaj se v bistvu dogaja po smrti.
Človek umre, kvantno polje se preoblikuje, zavest, univerzalna zavest, prevzame nekaj lokalizirane zavesti, njene izkušnje in pridobljeno novo zavedanje in se ponovno poda iskat novo zavedanje. In išče ga tako dolgo, enako kot človek, dokler ne prepozna samo sebe.
Point prepoznavanja samega sebe je v dobrem počutju, v občutku, da je tam vse ok, a ne o občutku, ki je kristaliziran, otrdel, ki ga lahko spet, opazujemo kot opazovalec kvantnega polja. Ne, to je občutek, ki je onstran kvantnega polja, to je občutek, ki lebdi nad vsem tem.
In bistvo človeške evolucije? No, bistvo je prav v tem, da prepoznamo sebe kot ne kvalificirano kvantno polje, torej kot nekaj, kar ni otipljivo. Sem smo prepoznat nekaj, kar leži onstran kvantnega polja, kajti, ko človek več ne opazuje pojavov kvantnega polja, se mu odpre novo zavedanje, zavedanje o tem, da obstaja onstran tega v kar verjame še dosti več.
Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer