Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Življenjska prepletenost | Duhovna rast

A ste vedeli, da smo na tem svetu prepleteni? Seveda ste. Pa ste pomislili, koliko ste prepleteni z nekom drugim, z vsemi? No, to pa je druga zgodba.

Že od malega namreč nas učijo biti prepleteni. Če ne drugače s tem, ko nas učijo, ko nas priučujejo na ta svet. Takrat smo zelo prepleteni, če ne z drugim, s tem, kar okušamo, kar čutimo, kar zaznavamo. Tudi občutek oddaljenosti je neke vrste prepletenost.

In bolj se prepletano s svetom, bolj dobivamo občutek o tem, kakšen je svet. Bolj gremo vanj, bolj se nanj navežemo. Navezano smo na besede, na čustva, na misili.

Ko vzide sonce nas le malo doživlja sončni vzhod takšen kot je. Najprej seveda pomislimo, oh, glej, svetlo je. In potem, vaj nekateri, se oblečemo, popijemo kavo ali pa kar gremo na bližnji hrib. Vse to je neke vrste matrika v našem občutku za Jaz, v našem energetskem polju.

In če gremo še naprej, seveda nas starši učijo, kako čustvovati, se odzivati, čutiti… In zdi to se na neki ravni zapiše v nas. In bolj to počnemo, bolj smo popacani z vsemi temi predstavami, kakšen je svet in kako se v njem obnašati, da bomo normalni.

Si mislite, da nekdo ne bi imel v polju občutka, da je potrebno hoditi po zemlji? Seveda se s tem energetskim zapisom že rodimo, saj nas mama energizira z njim, svoje ša še doda oče. Pozneje pa k temu še dodaja svet.

In potem nismo samo energizirani z občutkom, da moramo biti na zemlji. Informirani smo seveda tudi s tem, kako se odzivati na čustva, ko nas starši, tete, strici, ko smo še dojenčki silijo, da se nej nasmehnemo. Šale pa nam seveda tudi govorijo sošlci.

Da, vse to nas oblikuje. In bolj je ta energetski zapis znotraj našega polja, bolj se seveda nanj odzivamo, saj isto privlači isto. Bolj smo sami sebe obbomardirali s tem, kar smo mislili, da moramo, in bolj nas je svet učil, s čimer se moramo obbombardirati, bolj je to postalo gosto.

In v čem je keč?

Vsaka stvar, pa četudi skupek vej, ki jih prenaša veter ali kepa snega, postane večja, ko se jo dovolj časa kotali. In prav to tudi počnemo z energijo, s čustvi, mislimi, občutki. Seveda to počnejo tudi spomini, koncepti, ideje.

Vse to ima nekje začetek, torej je nekje izhodišče. Nekaj tega sicer prinesemo v obliki karme iz preteklih življenj. Na to nimamo kaj dosti vpliva, saj morajo to skozi življenjske situacije razplesti, da bomo spet prišli čim bolj k izhodišču.

To je naša življenjska zgodba, ki želi biti življena skozi nas v tem določenem življenju in na to, če bo to del nas ali ne, nimamo kaj dosti vpliva. Tudi ta je seveda prepletena z drugimi.

To sicer morda ni takoj očitno, vendar pa se skozi preživljanje časa pokaže, da je temu tako. Ta prepletenost je dober način učenja o tem, kako postati boljši, seveda pa tudi slabši. Te prepletenosti ne zanima, kaj se pravzaprav dogaja. Namen je le, da se razplete.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer