Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Spontana resnica | Duhovna rast

Na svetu imamo mnogo ljudi, ki se ukvarjajo z energijo, takšnim in drugačnim duhovnim delom. A ob tem velja ne pozabiti, da je vsako duhovno delo drugačno. Vsekakor je odvisno od karakteristik tega, ki ga izvaja, seveda pa je v največji meri odvisno od tega, ki prejema.

Prejemniki pač lahko prejmejo, kar pač prejmejo, a težava nastane, če stvari niso poravnane z njimi. Vsak oddajnik namreč pošlja svojo frekvenco, svoj spekter tega, kar dojema, da je duhovnost zanj. In včasih je zelo težko prepoznati tega, ki oddaja pravo frekvenco za nas.
Kaj pa je prava frekvenca za naš sprejemnik in kako jo sprejmemo? No, prava frekvenca je tista, ki se v popolnosti pokriva s tem, kar mi smo. To ne pomeni samo, da je v popolnosti enaki sinus oz. val, ki ga oddaja, temveč je tudi zelo pomembno, da je ta val uskaljen z našim valom, ker če ni, ne bomo prejeli prave kvalitete, ki bi nam lahko razblinila iluzijo, na kateri se šlepamo oz. iz katere igramo svojo dramo.

Preberite več: Spontana resnica  |  Duhovna rast

Biti nekdo | Duhovna rast

A ste se že kdaj vprašali zakaj si želite biti nekdo? Želite biti podjetnik, učitelj, poslovnež, čistilka? Zakaj? V življenju bi lahko bili karkoli, karkoli, a ravno ta naša težnja, da bi bili nekdo, nas zaustavlja pri tem.

Vse težnje prihajajo od nekje, tudi težnja, da bi bili to, kar smo oz. želimo biti. Pa se vam zdi, da so te težnje vredu, da smo namreč čistilka, podjetnica, poštarka...?

Mnogi bodo na to vpašanje odgovorili s preprostim, tako so me vzgajali, to so počeli že moji starši, moji prijatelji so šli tja in tja, zabavno mi je. Pa smo si zares odgovorili kdajn a vprašanje zakaj počnemo to, kar počnemo?

Vsekakor to počnemo, ker hočemo odkriti nekaj znotraj nas, svoje bistvo, pa nam bo odgovor, ki ga bomo našli, ko bomo počeli to, kar pač že bomo prinesel odrešitev?

Preberite več: Biti nekdo  |  Duhovna rast

Posledice karantene v času Corona virusa | Duhovna rast

A ste opazili kakšne pozitivne učinke karantene in celotnega  cirkusa okoli Corona virusa, ki bodo pomagali do prebujenja?  (pa ne toliko čustvenega in miselnega temveč duhovnega)

Vsekakor odpadlo dosti čustvenih, metalnih in energetskih motilcev, ki motijo našo zavest in po drugi strani odvračajo njeno zavedanje sebe in Sebe.

No, jaz sem jih kar nekaj, nekaj pa jih tudi nizam spodaj. Prosim pa vas tudi, če ste vi opazili kakšnega, da ga kot odgovor na ta post v krakem opišete:

Preberite več: Posledice karantene v času Corona virusa  |  Duhovna rast

Priložnost za iti globlje | Duhovna rast

Bolezni so lahko velik izziv, tako na individualni, kot na kolektivi ravni. Na individualni, ker prizadenejo naša telesa, naša čustva in našo psiho, na kolektivni pa, ker nas lahko zapletejo v svoj vrtinec množične panike, ki vlada na svetu in potem smo tudi mi tam, v vrtincu namreč.

Dandanes je zelo pomembno biti to kar si, pa jih kljub temu mnogo podleže kolektivnemu. Mnogi delajo na sebi, di bili bolj to kar so, saj nekje v sebi čutijo, da se odzivajo ali odreagirajo iz nečesa, kar ni njihova lastna bit.

Vsak od nas ima svoj nivo dojemanja tega, kar se okoli nas dogaja, vsak od nas živi svojo resnico. A težava nastane, ko se začne naša resnica prepletati z resnico drugih.

Pri prekrivanju resnice z drugimi oz. resnice drugih z našo prihaja do dotika globokih travm znotraj nas, ki kar kričijo, da bi bile pozdravljene. In to je včasih zelo težko opaziti, a na neki ravni, vedno, ko se odzovemo na nekaj zunaj sebe, pravzaprav se odzovemo na meje naše resničnosti.

Preberite več: Priložnost za iti globlje  |  Duhovna rast

Ustvarjanje duhovnega procesa | Duhovna rast

Kako se pravzaprav ustvari proces? Je to nekaj otipljivega? Vsekakor je, a prihaja iz neotipljivega in če ga želimo začeti, ni, ne moremo ga. Lahko le ustvarimo pogoje, da se začne.

Zdravilni proces ni nekaj, kar izvira iz otipljivega. No, lahko, a potem je to nekaj drugega, kot zdravljenje in izpuščanje vzrokov za zagozdenost. Vse težave namreč izvirajo iz nematerialnega, kot vrojene tendence.

Vsaka tendenca pravzaprav najprej pride iz nematerialnega. In kako to vemo? No, če smo dovolj pazljivi, kar vznikne v človeški zavesti kot nekaj, kar se želi izraziti, pravzaprav pojavi nekje znotraj nas kot skrček, skupek energije, čustev… in šele potem na ravni našega zavestnega hotenja, ki želi iz tega, kar čutimo oz. zaznavamo nekaj narediti.

Preberite več: Ustvarjanje duhovnega procesa  |  Duhovna rast

Slovenski jezik, načini Slovencev in pogled na subjektivnost | Duhovna rast

Slovenski jezik ne omogoča, da bi izrazili iz sebe vse kar želimo izraziti, prav tako nam tega ne omogoča družina, prijatelji… Nekaj je znotraj nas, kar se želi izraziti, pa se ne more. In to je eden razlogov, da govorimo o »vzorcih«, ki nas preganjajo skozi življenje.

Vsak od nas čuti, saj smo čuteča bitja in včasih je zelo težko izraziti nekaj, kar čutimo, saj nimamo znotraj sebe orodij oz. načinov, kako to spraviti ven [iz sebe]. Predstave, ki jih gojimo, občutki, ki se porajajo, vse to je zelo individualno za vsakega od nas in že ko jih komuniciramo z drugimi, izgubijo delček naše lasten čarovnije.

Pa ne samo zato, ker nas drugi razumejo drugače, temveč in predvsem zato, ker tudi sami ne moremo vsega tega, kar čutimo v popolnosti ubesediti. Ljudje, ki so bolj v stiku sami s tem, kar čutijo, lahko le-to izrazijo dosti bolj čisto, jasno. Za njih se pravi, da so bolj prisotno, saj lahko dosti bolj plastično komunicirajo o tem, kar se v njihovem življenju dogaja.

Preberite več: Slovenski jezik, načini Slovencev in pogled na subjektivnost | Duhovna rast

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer