Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Ofca | Duhovna rast

Ofca je tisti, ki gleda drugemu v *rit*. Pri tem se seveda ne gre dobesedno za *rit*, temveč za organ, ki je pred njo, v možgane namreč. Dobro je ne pozabiti, da so možgani le nadomestek računalnika, ki pa če ni povezan na vir, pač preračunava le bite, ki jih zmore.

Oče pozitivni psihologije je pokazal, da človeški možgani lahko predelajo le 16 bitov informacij v nekem obsegu, ki je na razpolago in če nisi priklopljen ni višji vir, ti ostane le to, kar si povzel, prebral ali dobil. A dobro je ne pozabiti, da je kapaciteta možganov omejena in bolj si odprt v višji vir, širša je.

Pri ofcanju se ne gre pravzaprav za idealen pogled, za pogled, ki bi naj ustrezal vsem, temveč se gre za pogled vladajočih, pa kakor koli že to obrnemo. Lahko da so vladajoči vlada, politika, influencerji, prijatelji ipd. Influencer, torej tisti, ki vlada našemu umu, je vsak, ki ga sledimo.

Pa smo preverili, kaj se pravzaprav za vladanje influencerjev skriva. Najverjetneje ne, ker se obračamo po zdravi logiki, a zdrava logika ni nekaj, kar pride iz možganov. Prihaja iz višjih nivojev. In kdor nima lastne hrbtenice, da bi sledil sebi, torej sebi in Sebi, ne glede na vse, je ofca.

Preberite več: Ofca  |  Duhovna rast

Si upate? | Duhovna rast

Duhovnost je iti globlje in če se ne zmoreš soočiti s tem, kar je v globini, pogosto iščemo umske razlage. Vse te umske razlage pa so v večini časa le plezanje po površini. Da bo človek lahko prišel globlje, mora poč prebiti led, kajti plezati po površini iz ledu, te ne bo pripeljalo nikamor.

Je že res, da um naredi prve korake, a če ostaneš pri prvih korakih, če si se nezmožen soočiti sam s sabo, s tem, kar čutiš na globljen nivoju, no, potem ostajaš le tam. Vendar potem ne teži drugim, da nisi bil zmožen priti globje, ker pač nisi.

Iti v globino ni drezanje v površino, ki je razbita, temveč začutiti to, kar se v resnici dogaja. In kaj se? Pravzaprav se vse dogaja znotraj nas, v našem bitju, v čustvi, v mislih, spominih, ipd. in če se ne soočimo s tem, no potem, ne bomo dobili priložnosti, da gremo globlje.

Iti globlje pomeni čutiti, kar pa je mnogokrat zamegljeno s tem, kar imamo v glavi, v mislih, v čustvih, spominih, občutkih. Kako torej pod vse to?

Preberite več: Si upate?  |  Duhovna rast

Kaj le je duhovnost? | Duhovna rast

Kdo bi si mislil, da je duhovnost običajna praksa nas, ljudi. Mnogi mislijo, da se s tem, da nekdo pravi ,da je v duhovnosti, spremeni. Pa se ne.

Mnogo ljudi izvaja duhovnost, pa se spremeni, mnogi ne. A tisti, ki se, mečejo dokaj slabo luč na vse ostale, kajti duhovnost ne pomeni spreminjanje obnašanja samo zato, ker nekaj v življenju spremeniš.

Duhovnost je tista, ki tebe počasi spreminja in ne obratno. Mnogi ljudje mislijo, da je pred vsem sprememba in šele potem praksa, a je ravno obratno. Ko se podaš na pot duhovnosti ti ravno to omogoča, da počasi, počasi spreminjaš sebe in svoj način.

Mnogi to razumejo napačno in mislijo, da se da s tem, ko prestopiš prav duhovnost kar koli izsiliti. Vendar pa temu ni tako.

Ko človek stopi na pot duhovnosti namreč dobi set, niz orodij, ki mu pomagajo, da skozi sledenje tem vajam (ne samo obiskovanju energetskih delavnic, djotisha ipd.) postanejo bolj ljubeči, uslužni, razigrani ipd.

To, da hodiš po poti duhovnosti še ne pomeni, da si karkoli drugačen. To kar te naredi drugačnega je hoja, ne stanje na mestu.

Preberite več: Kaj le je duhovnost?  |  Duhovna rast

Ko si odvisen od čustev | Duhovna rast

Čustva so nekaj, kar se pojavlja. S tem, ko se pojavi, pa je že obsojeno, da tudi odide. Vsa čustva so takšna. In če se zapletemo v njih, če smo vajeni na ena čustva, no, potem imamo mogoče težavo, saj je njihova narava bežeča.

Če smo navezani na njih, potem imamo težavo, kajti, ko jih več ni, potem jih pogrešamo in jih želimo nazaj. Mnogi smo naučeni, da iščemo čustva, ki bi nam znotraj prebudila občutek, da je to čustvo spet tu, zunaj nas.

Ta dinamika se s pridom izkosišča v industriji, marketingu, televiziji in še kje. In to ni zdrava praksa, saj nas poškoduje, še bolj nas lahko naredi odvisne od zunanjih impulzov, ki pa sploh niso resnični.

Za nekaj trenutkov nam res da občutek, da smo izpolnjeni, zadovoljni, potem v naslednjem pa, spet izgine.

Narava čustev je minljiva in ne vem kako se sploh lahko zanašamo na to, da je nekaj, kar je obarvano s čustvi resnično, če je resica nekaj stalnega, čustva pa so bežeče in mniljiva. Vsekakor je dobro premisliti o tem. O tem morajo pošteno premisliti vsi, ki se na tak ali drugačen način želijo osvoboditi odvisnosti.

Preberite več: Ko si odvisen od čustev  |  Duhovna rast

Spontana resnica | Duhovna rast

Na svetu imamo mnogo ljudi, ki se ukvarjajo z energijo, takšnim in drugačnim duhovnim delom. A ob tem velja ne pozabiti, da je vsako duhovno delo drugačno. Vsekakor je odvisno od karakteristik tega, ki ga izvaja, seveda pa je v največji meri odvisno od tega, ki prejema.

Prejemniki pač lahko prejmejo, kar pač prejmejo, a težava nastane, če stvari niso poravnane z njimi. Vsak oddajnik namreč pošlja svojo frekvenco, svoj spekter tega, kar dojema, da je duhovnost zanj. In včasih je zelo težko prepoznati tega, ki oddaja pravo frekvenco za nas.
Kaj pa je prava frekvenca za naš sprejemnik in kako jo sprejmemo? No, prava frekvenca je tista, ki se v popolnosti pokriva s tem, kar mi smo. To ne pomeni samo, da je v popolnosti enaki sinus oz. val, ki ga oddaja, temveč je tudi zelo pomembno, da je ta val uskaljen z našim valom, ker če ni, ne bomo prejeli prave kvalitete, ki bi nam lahko razblinila iluzijo, na kateri se šlepamo oz. iz katere igramo svojo dramo.

Preberite več: Spontana resnica  |  Duhovna rast

Biti nekdo | Duhovna rast

A ste se že kdaj vprašali zakaj si želite biti nekdo? Želite biti podjetnik, učitelj, poslovnež, čistilka? Zakaj? V življenju bi lahko bili karkoli, karkoli, a ravno ta naša težnja, da bi bili nekdo, nas zaustavlja pri tem.

Vse težnje prihajajo od nekje, tudi težnja, da bi bili to, kar smo oz. želimo biti. Pa se vam zdi, da so te težnje vredu, da smo namreč čistilka, podjetnica, poštarka...?

Mnogi bodo na to vpašanje odgovorili s preprostim, tako so me vzgajali, to so počeli že moji starši, moji prijatelji so šli tja in tja, zabavno mi je. Pa smo si zares odgovorili kdajn a vprašanje zakaj počnemo to, kar počnemo?

Vsekakor to počnemo, ker hočemo odkriti nekaj znotraj nas, svoje bistvo, pa nam bo odgovor, ki ga bomo našli, ko bomo počeli to, kar pač že bomo prinesel odrešitev?

Preberite več: Biti nekdo  |  Duhovna rast

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer