Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Rast z duhovnimi inteligencami 2 | Duhovna rast

Da bi pritegnil duhovno inteligenco, je potrebno, da se je najprej zavedaš. A to ni zgodba kar tako. Do tega zavedanja mora priti znotraj, ne zunaj, kajti pokličeš jo odznotraj.

Vsak stik je narejen od znotraj, že če pogledamo človeško izkušnjo. Tudi tam najprej vzpostavimo stik s svojimi čustvi, mislimi in šele potem stik iniciiramo. Pogovor je možen samo, če prihaja to, kar prihaja od znotraj.

Mnogi mislijo, da je stik nemogoč, če govorimo iz glave. Seveda je mogoč, a takrat ni tako pristen, Še več, bolj si stvari izmišljujemo bolj je nepristen.

Da pa bi stik naredili pristen, pa mora priti od znotraj. In bolj od znotraj prihaja, bolj je pristen.

Verjetno je že skoraj vsak od nas imel izkušnjo, ko ga je neposredno nekaj od znotraj porinilo, nagovorilo, da naj nekaj naredi ali stori. To so tiste spontane reakcije, impulzi, ki omogočajo posamezniku, da izvede stvari, tako kot jih je hotel.

No, včasih sicer tudi te niso čisto tako, tako, kot si jih hotel, vendar pa, če pozorno poslušamo in dovolimo, da nas preplavi ta občutek od znotraj, ta sila, oz. val tega, ki prihaja od znotraj je to kar prav za nas in za druge.

Ta vam, ta občutek, je komunikacija z višjo inteligenco. Višja inteligenca vedno hoče, da se naučimo nekaj dobrega o nas, nekaj izvirnega, ki je samo naše.

Kar pa je pri tem potrebno paziti, pa je to, da je to kar nas nagovarja nekaj dobrega za nas in za druge, nikoli obratno.

Nekateri ljudje slišijo in komunicirajo z »višjimi inteligencami«, ki jih silijo, da škodujejo sebe in drugim. No, to ni primer »višje inteligence«. To je stik z neko inteligenco, ki pa želi le vplivati na našo izkušnjo in po navadi je to nekaj, kar nas odvrača od tega, kar si pravzaprav želimo.
Vsak človek si želi biti živ in delati, kar ga najbolj veseli zanj samega in za druge.

Kar je torej potrebno preveriti pri nekem notranjem impulzu, je to, od kod prihaja. To lahko zelo hitro razločimo tudi na intelektualnem nivoju. Preprosto se osredotočimo na to, kar bi mi storili brez tega glasu.

To je vsekakor povezano z našo notranjo naravo, a vsaka notranja narava, narava vsakega od nas je načeloma dobra, ne želi nam škodovati. V najmanjši meri nam želi škodovati, nas siliti v nekaj, kar bi nas poškodovalo.

Dobro je imeti fokus na tem, vedno, dobro je ob vsej neželeni komunikaciji ali impulzi reči ne, kajti najverjetneje gre za zlorabo.

Vsaka zloraba je usmerjena v samo destrukcijo, torej v nekaj, kar nas hoče uničiti.

Je impulz, ki nas nagovarja dober, želi od nas nekaj dobrega, ali je slab in želi od nas nekaj slabega?

Zakaj torej govorim o stiku od znotraj? No, iz čisto preprostega razloga. To kar pride od znotraj je nekaj, kar izvira iz globljega sveta, kot je naš zavestni svet.

A lahko duhovna izkušnja oz. impulz zanjo pride iz uma?

Verjetnost, da se to zgodi je zelo nizka, saj um obstaja v nižjem astralu, vsaj ta, s katerim se ukvarja večina prebivalstva.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer