Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Biti nekdo | Duhovna rast

A ste se že kdaj vprašali zakaj si želite biti nekdo? Želite biti podjetnik, učitelj, poslovnež, čistilka? Zakaj? V življenju bi lahko bili karkoli, karkoli, a ravno ta naša težnja, da bi bili nekdo, nas zaustavlja pri tem.

Vse težnje prihajajo od nekje, tudi težnja, da bi bili to, kar smo oz. želimo biti. Pa se vam zdi, da so te težnje vredu, da smo namreč čistilka, podjetnica, poštarka...?

Mnogi bodo na to vpašanje odgovorili s preprostim, tako so me vzgajali, to so počeli že moji starši, moji prijatelji so šli tja in tja, zabavno mi je. Pa smo si zares odgovorili kdajn a vprašanje zakaj počnemo to, kar počnemo?

Vsekakor to počnemo, ker hočemo odkriti nekaj znotraj nas, svoje bistvo, pa nam bo odgovor, ki ga bomo našli, ko bomo počeli to, kar pač že bomo prinesel odrešitev?

Nekdo na naši rodovniški liniji, ni nujno, da je to časovno bližnja preteklost, je začel izvajata nekaj. Zakaj je to začel izvajati? Je to odkril zunaj sebe, znotraj? Vsekakor je bilo nekaj, kar je pokrenilo njegov interes.

Vsekakor navdihi prihajajo iz prostora ljubezni, vsaj pri Bogu je tako, a velika večina teh navdihov, ki prihaja skozi naše razumevanje sveta, prihaja iz našega uma in naš um, no naš um... A veste, da je um neka stvar, skupek misli, ki prepičujejo same sebe, da je potrebno obstajati? In seveda, med tem, kot to počnejo, obstajajo.

Pa da ne bo pomote. Z umom ni nič narobe, težava pa nastane, ko začne biti tako zelo ponosen, da ne dovoli, da bi ga prelavilo nekaj novega, svežega.

Vsekakor je to povezano s strahovi, z žalostjo ipd., a vse to je preteklost.

Mnogi bi rekli, da temu ni tako, a misel na žalost žalost prenese v prihodnost in potem ta ista žalost ustvari ponovno misel na žalost.

Mnogo ljudi, če ne kar velika večina, počne stvari iz preteklih vzorcev. Pa da ne bo pomote, tudi s tem ni nič narobe, če se posameznik tako odloči. A težava je da se ne, vsaj na zavestnem nivoju.

A ko govorimo o zavestnem nivoju vedno pozabljamo, da je tudi podzavest del nas. Težava je le v tem, da prepustimo velik del tega, kar se dogaja v našem življenju našemu umu – torej zavestnemu nivoju.

Zgodbe, ki jih imamo v umu v obliki misli in čustev, občutkov, konceptov ipd. premlevamo vedno znova iz znova. Na ta način držimo sami sebe v šahu, v večnem vrtincu, kjer se nič ne spremeni, hkrati pa pozabljamo, da so naše misli zelo lepljive. Še posebej lepljive so za tiste, ki so nam blizu oz. vsaj mi njim in jih z njimi okužujemo.

Težko je življenje, ko imaš v glavi neko misel, ki se ponavlja kot pokvarjena plošča. Pa da ne bo pomote, to počnejo tudi duhovneži. Tudi oni imajo svoje vzroke in posledice.

V življenju se naučiti biti brez uma, brez misli in delovati neposredno iz izkušnje Jaza je zelo dolgotrajen proces. No, kako za koga, kajti tisti, ki imajo svoj um bolj absorbiran v občutek Jaza, njim je lažje slediti občutku Jaz sem.

Da bi ljudje lahko živeli bolj polno življenje, ne potrebujejo več in boljše, temveč najti sebe v tem svetu v odnosu do občutka Jaz sem in začeti živeti iz tega občutka. V nasprotnem življenje ne bo bolj polno, no, umskih in materialni stvari že res, a ne bo bolj polno njih samih.

Na Zemljo smo se inkarnirali ravno z namenom, da propoznamo sebe in začnemo živeti svojo resnico. Zanimivo je, da je naša resnica pravzaprav že ves čas tu, le poslušamo ne.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer