Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Duhovna energija | Naša prava narava

Duhovna energija je dokaj nepredvidljiva, še posebej pri tistih, ki je ne kultivirajo. Sama se obnaša nepredstavljivo, ker obstaja potreba, da z njo delamo z umom. Je že res, da je um neke vrste duhovna energija, samo dosti bolj trmasta in fokusirana na tisto, kar izvira iz osebnih želja in potreb. Bolj se namreč trudimo in silimo z našimi potrebami, bolj se le ta umiri in postane fokusirana. A težava ni v tem, da je mirna, saj ta mirnost izvira iz njene namerne ukročenosti, temveč je težava v tem, da noče več videti, iti več v tisto smer, kamor je bila namenjena.

In v čem je težava?

No, pravzaprav ni težava, temveč potreba človeškega uma, ki je tako ali drugačen ujet v predstave, kako bi moralo biti in potem deluje iz teh predstav. In zakaj to ni ok? Ker je človeški um prepreden z mislimi, predstavami, interpretacijami, in največkrat to sploh ni poravnano z našo višjo naravo.
Naša višja narava je nekaj, kar ne izvira iz osebnosti in človeškega uma, temveč je nekaj, kar samo je in bolj jo prepredamo, bolj jo porivamo z našim osebnim pogledom na to, kar bi moralo biti, bolj jo rinemo v nek krat, kjer pravzaprav ne želi biti. Naša višja narava je svobodna, neskončna, radostna, vesela in vse kar se zgodi, ko jo porinemo ali odrinemo je to, da se zakrči, skrči.

In dalj časa to počnemo, bolj postane polarizirani in fokusirana tja, kamor jo porivamo.

In zakaj to ni dobro? No, ljudje smo izdelani po preciznem načrtu naše višje narave, ki želi, da v tem življenju izkusimo, kar smo pač prišli izkušat. In če jo odrinemo nekam stran je to podobno, kot, če zemlja potrebuje vlago in so nad njo že deževni oblaki in jih potem z neke vrste velikim fenom odrinemo stran, tako, da se namoči zemlja poleg, ne pa tista, kateri je ta dež namenjen.

A težava pri rinjenju ni samo to, kajti oblaki pač gredo stran, na enak način, kot misli, ki jih odmislimo oz. jih preusmerimo ali pa začnemo premišljevati nekaj drugega. Naša narava se obnaša malček drugače. Ko z umom spremenimo njen naraven tok, prvič še ni nič narobe, vendar pa če to počnemo konstantno in konstantno, se bo tako zelo preusmerila, da bo naša življenjska pot šla drugam od načrtovane. In če to počnemo zelo dolgo, se bo v naši notranji naravi, ki se pač giblje svobodno ustvarila napetost, ki se bo vedno bolj povečevala, čim bolj bomo rinili v neko stran.

Večja je napetost v naši višji naravi, težje jo je odstraniti, ker je to bolj podobno plastelinu kot gumici in bolj rinemo, bolj trd postaja plastelin, dokler ne postane trd. In če želimo preusmeriti tok našega življenja, je potrebno dosti duhovne energije, da se ta trdi plastelin zrahlja, kaj šele, da se sprosti.
Včasih se sicer lahko kot pri plazu, sprostijo še ta trda področja, vendar pa jih je še vedno potrebno na primeren način obravnavati z reko duhovne energije, kajti drugače se bodo krhale bolj počasi oz. sploh ne.

Kaj je torej duhovna energija? Je inteligentna reka življenja, ki se pretaka skozi naša življenja, telesa in če ji dovolimo, da teče oz. z drugimi besedami, če se prepustimo brzicam te reke, nas bo odnesla morju nasproti, kar večina duhovnih iskalcev želi. Če pa ne, se bomo oprijemali obrežja, iskali bomo načine, kako naj jo zaustavimo in to počnemo z mislimi, čustvi, spomini, občutki ipd.

Vse namreč kar se za nas zaustavlja na zunaj, čemur ne dovolimo, da bi se na zunaj izrazilo, zaustavlja tudi tok naše notranje reke.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer