Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kaj je resnica? | Naša prava narava

V obdobju v katerem se nahajamo je zelo dobro poznati resnico. A kaj je pravzarpav resnica? Je to nekaj, kar se pojavlja v naši individualni zaznavi kot neki subtilni poteg znotraj naše zavesti ali je to nekaj širšega? In kdo sploh je relevanten, da sodi o njeni verodostojnosti?

Resnica je za marsikoga marsikaj in je drugačna. Vsak od nas jo zaznava na drugačen način, saj smo vsi drugačni. A ko se gre za globljo resnico, postane ta univerzalna in ni več omejena na fizične senzacije oz. na to, kar telo zaznava kot takšno.

Da bi jo videl, jo moraš prepoznati. Kaj pa je pravzaprav prepoznava? Je to nekaj, kar je v možganih? Ali je to nekaj kar je globlje? In predvsem, če je globlje, kako pa vedeti, če je to resnica?

Na tem svetu smo individualna bitja, ki so sem prišla, da prepoznamo. A kaj? Zanimivo je, da je naša prepoznava omejena na našo globino. Čim bolj smo povezani z zavestjo, univerzalno zavestvo, globlje smo. In globje smo povezani z zavestjo, vedno bolj vseeno postane, kaj zaznavajo drugi, saj je polje zavesti individualno samo tako dolgo, dokler se oklepamo individualne resnice, ki pa je seveda zelo plitva.

Zakaj plitva? Ker njena interpretacija temelji na interpretaciji naših čutnih impulzov.
Zadeva je precej podobna fizikalni zaznavi valovnega in delčkovnega modela. V trenutku, ko je delec opazovan, postane nekaj, kar lahko potem interpretiramo, če pa je val, pa se gre za cel spekter zaznav, ki se jih ne da interpretirati kot nekaj specifičnega.

Ko val poimenujemo, pravzaprav že s tem izgubimo izvorno informacijo, saj se gre za našo predstavo, kakšen pravzaprav ta val je in kakšne lastnosti ima. In bolj ozko smo ga definirali, kar z drugimi besedami pomeni, da zavržemo oz. zanemarimo neke lastnosti, ožja je naša slika vala.

Pri valu se še vedno ukvarjamo z nečim otipljivim, z nečim, kar lahko definiramo, postavimo v neki umski koncept. Pa je to resnica? Ker neki znanstvenik to vidi tako in drugi drugače, tudi to ne more biti resnica, kajti resnica je vedno ista, ista za vse.

Pri resnici se ne gre za individualno resnico, čeprav tudi, a ko je resnica individualna, je obarvana s karakteristikami tega, ki jo opazuje. A resnica ni nekaj, kaj bi bilo neposredno opazovano z našim umom.

Še pred znanostjo in opisovanjem zunajih pojavov, je za obstajala, resnica namreč. Zrak je bil nekaj za dihati. In to je bilo dejstvo. Sedveda je dejstvo tudi sedaj, le da ima sedaj zrak parametre in količine.

S tem, da nekaj razdelamo ni nič narobe, a težava nastane, ko gledamo na delčke in pozabimo gledati na celoto. In podobna je zgodba s svetlobo. Svetlobo smo razdelili na delčkovni model in na valovnega in sedaj jo opazujemo od tam.

Gotovo ste že slišali za izraz 'Zdrava kmečka logika.' No, ta velikokrat temelji na čutenju in ne na deljenu in razglabljanju. V trenutku, ko človek začne čutiti in razločevati, postane resnica nekaj za manipulacijo, saj jo vsak od nas lahko vidi drugače, si jo drugače interpretira in bog ne daj, hoče s svojo interpretacijo vplivati na drugega.

S tem, da smo začeli rezati svet na katerem živimo, smo začeli izgubljati občutek za univerzalno resnico, ki je bila, in ponekod še vedno je, pomembna kmetom pri načrtovanju setve, žetve in še mnogih drugih opravil.

In kakšna je razlika med čutenje in razmišljanjem. Praktično je ni, ker se oboje nekako interpretira v možganih kot nek miselni impulz, a pri čutenju, ko se ne oziramo na interpretacijo možganov oz. na misli, ki se vsiljujejo kot morebitna razlaga čutenja, lahko vzpostavimo neposredno povezavo s tem, kar v resnici je oz. bo, kar je eno in isto.

Zakaj ni razlike med tem kar je in kar bo? Ker je onstran misli, čustev, besed, konceptov polje, ki smo ga začeli prenehati uporabljati kot resnico, a je pravzaprav to polje tisto, ki nam daje informacije o istosti.

V svetu dvojnosti, kjer se suvamo z mislimi in čustvi, s koncepti in idejami je to praktično nemogoče. Razen če za resnico vzpostavimo nek konsenz in mu potem verjamemo, kar pa ni preveč dobra rešitev, saj dvojnost ustvarja privlake in odrive in bo prej ali pozneje prišlo do kresanja mnenj glede tega kar je res in kaj ne.

Kako torej do tiste univerzalne resnice? Vsekakor ne tako, da zanemarimo vidike dvojnosti, ki ustvarjajo privlak in poriv, kajti prej ali pozneje bodo tako ali drugače spet vziknili in ustvarjali napetosti in zmedo.

Da bi lahko začutili tisto univerzalno polje, v katerem je vse isto in iz katerega izvira vse, kar se pojavlja v svetu dvojnosti, je potrebno iti nazaj k osnovam. Potrebno se je vrniti na način razmišljanja, ki ni kontaminiran z lažnimi mislimi, čustvi ipd.

In tukaj ne govorim o tem, da prenehamo misliti, čustvovati ipd. Potrebno je le stvari prečistiti in odstraniti tiste, ki ne kažejo na to univerzalno resnico, kajti preden tega ne bomo storili, ne bomo mogli postati resnica.

Da bi postal resnica (z drugimi besedami samo-spoznanje, razsvetljenje, pa tudi do prebujenja pride na enak način.) je potreben ključen korak, ki pa ni vezan na misli in um. Potrebno se je odpovedati mislim in začeti gledati v vir te Resnice.

Kako pa?

Tako, da povprašujemo po tem viru, kajti ta informacija, ki se je prikrila z lažnimi in zavajajočimi resnicami je znotraj našega bijta, v naših celicah, v naših genih, le do nje moramo. Spraševati se torej moramo, kadarkoli se nam pojavi karkoli, »Kdo je ta, ki se mu je pojavila ta misel, čustvo ipd.?« in ko dobimo odgovor, občutkek ipd., da meni oz. da sem jaz ta, ki to dožijvlja še globlje z naslednjim vprašanjem »Kdo sem jaz?«.

Tako povpraševanje nas bo vsekakor vodilo globlje in globlje v nas, vsekakor pa tudi v našo resnico, ki pa več ne bo individualna, temveč bo Resnica.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer