Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Služiti drugim | Naša prava narava

Nikoli se ni v življenju šlo za obiranje nagrad, vedno samo za to, da podpiramo nagrade. Nagrade so same že takšne kot so in večino krat so takšne, ki spreminjajo življenja drugih. Sama nagrada je že, ko podpreš človeka, da lahko naredi nekaj / nekaj novega.

Vsi mi smo se prišli seme učit, služit in skozi služenje drugim prepoznavat našo zavest, našo naravo. In izbira je, ali bomo to počeli, ali ne. Pa vendar je to cilj evolucije, namreč, da prepoznamo sami sebe.

Prepoznati sam sebe ni prav lahko naloga. To lahko počnemo tako, da prepoznamo svoje načine gibanja in delovanja, vzorčenja in delovanja iz programov, ki so nam bodisi dodani prej ali jih pridobimo pozneje, tekom življenja.

A končen cilj, ni razreševati to, kdo smo skozi programe, se učiti kako jih zamenjamo za druge, drugačne, temveč to, da vidimo, da postanemo ta onstran programov.

Naša naloga je težka, ali pa tudi ne. In to kako se je lotimo je lahko ključno, da bomo videli in prepoznali še več sebe.

Včasih je to lahko skozi prepoznavanje individualnega, saj smo tudi individualno, včasih preko skupnega, saj smo tudi skupno, cilj ni, da bi videli samo eno ali drugo stran. Za kaj takega se je potrebno posvetiti obema.

Človek, ki dela samo na sebi z namenom, da bi izboljšal sebe, svojo lastno izkušnjo in iz nje dobival tisto, kar misli da rabi, je dokaj sebičen, kajti pri tem delu ne vidi drugih, vsaj ne kot tistih, ki soustvarjajo njegovo lastno izkušnjo.

Sebe vidi kot ločenega, kot oddaljenega od sotovariša človeka. Pa vendar, v tem ni nič narobe, saj vsaj spreminja, dela na sebi, z namenom, da se bo nekaj spremenilo in da bo pozneje vendarle lahko prepoznal, da se ne gre samo zanj.

V življenju se nikoli ne gre samo za posameznika, čeprav to navidezno tako izgleda.

Lahko, da svojo zgodbo pelješ z namenom, da boš ti profitiral iz izkušnje, ki je pred tabo. Tako držiš figo v žepu in čakaš, da se bo obrnila v tvojo korist med tem, ko se vpletaš vanjo.

Lahko pa si enostavno tisti, ki podpira izkušnjo, ne glede na svoj vložek z namenom, da bo vsem boljše, da bomo vsi nekaj prepoznali in spoznali, ter tako postali boljši.

Namen življenja je, da vsi postajamo boljši, ne samo eni, ker medtem, ko skrbimo samo zase, za svoje interese, preprosto zanikamo druge, pa čeprav to počnemo na zavestni ali podzavestni ravni. Nikoli namreč ni dobro zanikati drugih, kajti, ko jih, to čutimo nekje globoko v sebi.

Ne gre se samo za čutenje, v bistvu je to kar čutimo, le drugi vidik enega bitja, katerega del smo vsi. In če poškodujemo sotovariša človeka, potem poškodujemo sebe.

Namen služenja skupini je namen, da prepoznamo to ultimativno resničnost, da vsi rastemo in se razvijamo, da smo vsi kot družina, ki ni nikoli ločena, temveč skupaj, ena, saj na koncu vsi delamo za istega gospodarja.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer