;

Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Izveleček iz splošnih pogojev

S prijavo na e-novice potrjujem prijavo na splošne novice in na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju. Prijavo lahko kadarkoli spremenim.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v naši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Potrjujem prijavo in se strinjam s pogoji

Tok energije

Vsak od nas je prevodnik, skozi vsakega teče. Vprašanje je le, koliko od tega zadržimo v sebi. Več zadržimo, več znotraj nas ostane. A zadeva ni tako preprosta, v sebi nameč zadržimo, ker hočemo imeti spomin na tisto, kar smo srkali...
Takšen način, zadrževanje namreč, je eden od načinov kako se lahko človek uči. In ko se to zgodi, dobi na razpolago cel spekter izkušenj drugega, da se z njimi ukvarja. In to ukvarjanje ni omejeno na umsko delovanje, temveč na čutenje, čustvovanje in telesne odzive.
Človek, ki je naučen tovrstnega učenja, lahko ima velike težave z okolico, kajti na nekem nivoju lahko smatra, da ga drugi posiljujejo s svojimi mnenji. Njegova lastna energija je tista, ki si to želi, saj je njena karakteristika tista, ki pravi, suck, suck, suck. In zaradi te lastnosti se lahko zelo močno zadeva odraža v umu, še posebej, če je njegovo energetsko polje občutljivo na čutenje tega kar se dogaja.
Nič ni narobe s tem, se pač njegova energija želi ločiti od sebe in to je ok. Do tačas seveda, dokler takšen način služi namenu. Ko pa več ne, pa je čas, da se tisti, od ki je nosilec te energije, preda in začne teči s tokom.
Ko človek naenkrat preneha hlastati za čutnimi izkušnjami, ga življenje dvigne na nov nivo zaznave, ker več nima potrebe po zaustavljanju se v toku energije, temveč le dovoli, da le-ta svobodno teče. Tu se ne gre toliko za umsko odločitev. Odločitev je popolnoma energetska, saj temelji na zakonih energije.
V primeru ujetosti človeka v način izražanja, kjer ima potrebo, da čuti druge, da se lepi za njihove izkušnje in da jih posreduje naprej (kar je isto kot lepljenje), je njegova življenska energija motna, saj si ne želi, videti njegovega lastnega potenciala in tega, da lahko izraža sebe na najbolj primeren način zase. V takem primeru je dobro, če človek odneha uživati v tistem, kar mu prinašajo zunanje izkušnje in se bolj posveti užitku in uživanju znotraj sebe. Začne čutiti energijo, gibanje svoje notranje biti, njene karakteristike in se posvečati bolj sebi.
V tem primeru bo ščasoma postal bolj čist, bolj jasen, njegova govorica bo postala bolj razumljiva, saj bo vedno bojl v sozvočju s sabo in tem kar želi povedati notranja bit.

Ⓒ 2016 * Tomaž Flegar Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer