Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Enost (1) | Enost

Kako lahko nastane nekaj novega, drugačnega, če smo vsi eno. A to pomeni, da se ena skupina enosti loči in nastane dvojno ali pa je to kar nastaja v enosti nekaj, kar ni enost, kajti enost je enaka za vse in je ista? Kako torej?

Mnogo ljudi gleda skozi svoje oči, skozi svoje čustva, svoj um, kako je in kako bi moralo biti. Pa je to enost, ali je to le vidik nekoga, kao bi morala enost izgledati, da bi potem zadovoljila standarde nekoga ali nečesa?

Predvsem pa, ali je to o čem govorijo ,da je nekaj novega, nekaj novega, kar enost postaja, ker potem to več ni enost, temveč dvojnost? Ali pa je to o čem govorijo nekaj, kar se z zavestno voljo spreminja?

A je to potem enost, kajti če je poleg zavestna volja, torej dinamična volja človeka ali nekoga, ki vleče stran od tega, kar se mu zdi neželeno, nižje, manj veličastno, ali je pa to iluzija enosti, ki ustvarja občutek, da se nekaj mora spremeniti?

Ali pa je iluzija dvojnosti le to, da je nekaj ločeno od enosti in je zatorej potrebno vse to spremeniti in zašiti, da bo potem enost spet enost?

In kdo to gleda? Je to um tistega, ki vidi, da nekaj ni dobro, da je nekaj slabo? Ali pa je to višji um, katerega predstavnik je vsak od nas?

Da, vsi mi smo predstavniki višjega uma, če že tako želite. A kaj je pravzaprav um?

Je to enost ali je to nekaj, kar to enost deli na dvoje? In če je nekaj, kar deli to enost na dvoje, kako lahko potem sploh govorimo o enosti, če že v osnovi vidimo, da obstajata dva, torej dvojnost?

Zelo enostavno se je varati, še posebej, če se v vse skupaj zaplete vizija prihodnosti, kar potem spet pomeni, da nismo enost in da vse ni enost, a ne?

Enost je enost, brez vsega tega, kar jo reže, kar jo opazuje in kar ji daje občutek, da bi bila dosti boljša, če bi bilo to in to in to.

Enost je enost, ki nima znotraj sebe nekega aspekta, ki bo opazoval drugega, torej dvojnosti. Ker če bi bila v enosti dvojnost, potem to ne bi bila enost.

Vsekakor je lahko v enosti nekaj, vendar pa če potem iz tistega nekaj gledamo kot na sebe in na enost, potem sta to že dva, ne eden. Mi ne moremo biti enost, če jo opazujemo od zunaj, če nismo sami te enost.

Zelo enostavno je govoriti o enosti, ki je tam, a vedno ko to počnemo, pozabljamo, da je ta enost tam nekje, v naših mislih, predstavah, čustvih, konceptih, idejah. Ni je pa tu, ker če bi bila tu, se ne bi o njej niti pogovarjali.

Je že res, da je nekako potrebno prenesti svojo idejo na nekoga drugega, da bi on razumel, za kaj se sploh pravzaprav gre. Vendar pa če to počnemo na ravni um-um, misel-misel, čustvo-čustvo, to vsekakor prihaja iz nivoja dvojnosti, ne enosti.

Misel namreč vidi na milijone drugih misli, tudi čustvo. Če drugo ne, kako sem povezan ali pa nisem povezan, kako me boli, ali pa me ne boli ipd. In vse to je dvojnost.

In tako je tudi, ko hočemo nekomu povedati, da pa jaz sem v enosti. To pomeni samo to, da sem jaz tu in ti tam. Kako si torej lahko v enosti? In kako torej to sploh veš, če ne veš kako enost izgleda?

Enost ni nekaj, kar se da opisati z našimi, konvencionalnimi besedami, niti je razumeti z umom. Enost je enost. A ko pride, do prenosa informacij, se vse to izgubi, kajti vsak od nas drugače dojema, kaj je on sam, kaj je svet, in kaj je svetloba, enost.

Kako torej nekomu povedati, kaj je enost? In sploh zakaj, ker če že si v enosti, zakaj bi zaradi nekaj besed s katerimi hočeš nekaj povedati, šel iz te enosti.

In še nekaj, če moraš kam iti oz. moraš kaj storiti, potem to ni enost, a ne? V enosti je vse že narejeno, storjeno. Zakaj torej nekomu sploh razlagati o enosti, o ni zemlji, o starem, gostem svetu, ki pa je slabši? Zakaj?

Mnogokrat sem se že to vprašal, pa se mi odgovor vedno le izmuzne. Kar pa se mi zdi logično, pa je le to, da ne morem nekomu prodajati česar koli, če nisem tam.

Torej ne, da sem bil tam, ne da bom tam, enostavno, če nisem tam. In če grem od tam, da nekomu nekaj povem, ali da moram nazaj, da nekomu nekaj povem, potem nisem v enosti, temveč v svetu, kjer obstaja premikanje iz ene točke v drugo, torej neka vrsta mobilne enosti, kar pa enost ni, vsekakor.

V enosti, je pač vse eno.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer