Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Goreča baklja sprave | Nauk o mejah

Zemlja nas uči spoštovati meje, pa ne glede na to, če so vse teorije zarote res ali ne. V vsakem primeru je bilo nekaj navdihnjeno iz Njene strani, da bi se zgodilo to, kar se dogaja.

Vsak od nas vsakega navdihuje s svojo prisotnostjo, s svojimi besedami, čustvi, a ko je potreba po tem, da je ta navdih vsiljen, porinjen v drugega, potem se krši njegova meja. Kaj pa je njegova meja, njegov osebni prostor?

Zemlja to dobro ve, saj nas je ustvarila, dala nam je pogoje, da se razvijamo. In če ne vemo, kdo, komu in zakaj, potem ne moremo vedeti, o čem točno govorim. A ne glede na vse, ima vsak svoj osebni prostor.

V zunanjem svetu, v fizičnem, ga zaznavamo kot dotik, poriv, v malo subtilnejšem, odriv, nekateri pa gredo celo tako daleč, da drugemu vsilijo del sebe, da več ne vidi sebe. V zunanjem svetu je to fizična opna, v subtilnejšem pa čustvena, intelektualna, vzročna ipd.

Ljudje se v tem svetu zelo malo treniramo, da bi bili subtilni, sočutni do drugega. Dostikrat so to stvari, s katerimi si rojen, v manjši meri, v katere si vzgojen, čeprav tudi. Vzgoja lahko zelo oblikuje potenciale posameznika, a le če veš za kaj se gre.

Če namreč človeka, sočloveka, otroka, vzgajaš v stilu, da je prav biti nasilen, otrok na neki ravni to posvoji. Seveda pa ne govorim samo o vzgoji, temveč tudi o prirojenih lastnostih, ki izvirajo iz človekove osebnosti, duševnosti in duhovnosti same.

Človek, ki vzgaja ni le starš, učitelj, vzgojitelj, temveč tudi tisti, ki bi moral začutiti, kje je meja posameznika in biti do nje sočuten. Ljudje, ki so sočutni do meje posameznika se umaknejo, brez, da bi posegali v posameznikovo energetsko polje.

Vse kar nas obaja je na najfinejšem nivoju naša dušna energija, si je subtilna. Mi smo iz dušne energije in ne iz telesa, ki ima dušno energijo. In ko prečkamo kateri koli od teles, fizično, čustveno, intelektualno, vzročno, se vse te stvari zrcali jo v vseh. Vprašanje je le, v katerem koliko.
Ko kršimo mejo, torej, ko posameznika porinemo, odrinemo, prečkamo, posilimo, vsilimo ipd. obstaja zelo velika verjetnost, da bo le ta prizadet tako ali drugače. Te stvari so dokaj transparentne, saj nas nihče ne uči o tem, a vsi vemo, ko smo ranjeni.

Zanimivo pri tem pa je, da je kljub temu, čeprav tega ne čuti naš sogovornik, soustvarjalec življenja, tudi on sam na neki ravni ranjen, le da se tega ne zaveda, ker če bi se, si ne bi na rano sipal soli.

Ljudje smo energetska bitja in telo je le fizična reprezentacija te energije in kot energetska bitja smo dobili priložnost, da se učimo od večjega energetskega bitja, ki je tukaj, v tridimenzionalnem svetu že več časa, kot mi sami. To bitje se imenuje planet Zemlja, prav tako kot so drugi planet in galaksije svoja bitja, ki dovoljujejo in izvajajo svojo funkcijo.

Vsak od nas, ki se je »rodil« na Zemlji je prej dobil dovoljenje, da pride sem in se umesti v del Njenega polja, ne obratno. Vsak od nas je prišel sem s takšnimi in drugačnimi karakteristikami, ki mu pomagajo, pomagajo pa tudi nam vsem, da se prebijemo skozi svojo Zemeljsko izkušnjo.

A del te izkušnje ni povezan s tem, da uničujemo, čeprav tudi, saj obstajajo mnogi, ki to počnejo. Naša izkušnja je v tem trenutku vezana na to, da se naučimo spoštovati svoje in meje vse drugih, ki nam to izkušnjo omogočajo.

Ta planet je, kakor ste že mnogi o tem prebrali igrišče, igralnica, da se naučimo, da se naučimo o sebi in o drugih. Vse to pa je zelo težko, ko drugih za nas ni. Za nas ni soljudi, za nas ni vesoljcev, za nas ni narave, planetov, pa ne govorim na intelektualni ravni, temveč na ravni čutenja.

Človek je prišel sem, da si razvije svoje čutno telo do te mere, da bo v popolnosti sočuten, da bo čutil druge in spoštoval to, kar oni so. In tu ne govorim samo na intelektualni ravni, temveč na ravni vseh teles, ki ustvarjajo ta univerzum.

Ta univerzum je namreč živ, še bolj kot si to sploh predstavljamo. V njem se pretaka mnogo intelektualne, čustvene, fizične, duhovne energije, le videti moramo to. In če tega ne vidimo, potem se vedno znova vračamo v izkušnjo, ki nam to omogoča.

Nekateri tej izkušnji pravijo Karma, drugi spet zakon vzroka in posledice, tretji spet zakon privlačnosti ipd. Vseeno kako to poimenujemo, važno je, kaj se iz te izkušnje naučimo. In dokler se ne bomo, tako dolgo bomo lekcijo ponavljali.

Sem nismo, naj ponovim, nismo prišli uničevat, temveč se učit. Prišli smo se učit o svoji visoki naravi, ki skozi nas struja ves čas, le zavedamo se tega ne. Ona je tista, ki nas napaja, življenje, ki teče skozi njo ni samo življenje posameznika, temveč življenje vsega kar je. In če tega ne razumemo, potem smo še vedno tak, kjer smo bili in od kjer smo začeli.

Na svetu je vedno dobro upoštevati meje, a ne tiste administrativno določene. Le-te so meje, ki si jih je nekdo izmislil zaradi nadzora, kontrole. Dobro pa je upoštevati meje dobrega gospodarja, torej, da daješ dokler imaš, ko pa več nimaš, pa ne, ker ne moreš dati. In če ti takrat, ko več ne moreš drugi jemljejo, škodijo ali poškodujejo to, kar bi še lahko dal, če bi bilo to v tvoji moči, a ni, potem umreš.

Seveda je druga opcija to, da se upreš, še posebej takrat, če hočeš obstajati še naprej, se še naprej učiti o sebi in o kraju, v katerem se nahajaš. In to ni tako lahek mačji kašelj oz. sploh ni mačji kašelj.

Da bi lahko obstajal še naprej, je potrebno včasih sprejeti radikalen ukrep, ki bo uničil tisot, kar ti škodi. In prav to sedaj počne Zemlja. S tem, da je skozi energijo pripeljala Corona virus, pa bodisi je to zarota ali ne, saj ga je nekdo moral pripeljati skozi energijo na ta nivo obstoja, torej skanaliziral, nas Zemlja uči.

Uči nas dobro medsebojnih odnosov, tega, kako naj ravnamo drug z drugim, spoštovanja meja, pa ne samo sočloveka, temveč tudi meja Nje same in če bomo to uvideli, seveda pa če bomo to spoštovali, se lahko uglasimo s tem, postanemo to, tako, da bo tudi življenje v prihodnosti postalo to, torej goreča baklja, ki ne dovoli, da drugi prestopijo njene meje.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer