Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Gaslighting v katerega vstopamo prostovoljno | Duhovne zlorabe

Dostikrat gremo na delavnico, ker nam je nekdo všeč, a ga ne čutimo, a ne? Ali pa gre zato, ker gre kolegica, kolega, da bo bolj udobno ali pa fensi? Več izkušenj, znanja? A ob tem pozabljamo, da mogoče energija, ki se bo tam kuhala, morda sploh ni za nas, no, vsaj ne v trenutku, ko gremo na delavnico…

Verjetno nas je že veliko od nas padlo v zanko, kjer nismo od delavnice imeli dobesedno čisto nič, razen nekega umskega znanja. Ali pa nekaj, kar nas je potem spremljalo skozi življenje, pa čeprav sploh nismo vedeli če to rabimo ali ne.

Dosti bi se dalo o tem napisati, a če obiskujemo takšne delavnice, smo zelo verjetno lahko izpostavljeni gaslightingu. A ne toliko od onega zunaj. Oni zunaj, ta, ki vodi delavnico, on je samo to kar je in uči samo to, kar uči.

Ne, ne gre se za njega. Gre pa se za našo odločitev, da bomo sodelovali na nekem dogodku, ki ni za nas iz razloga, kar nekdo drugi čuti, da je zanj, ali zaradi raziskovanja ipd.

Ne pozabite, da vse kar se dogaja ne neki delavnici nosi neko energijo in ena prihaja iz duše, druga iz čustev, tretja iz ega… Dobro je preveriti, kaj kupujemo, kajti, če ne bomo pozorni, bomo končali na delavnici, ki je sicer všečna, a ni za nas.

Vse kar ni za nas, pusti na nas neke odločitve in prav zaradi tega, kar smo se naučili, je potrebno, da filtriramo svoje misli na nov, drugačen način. In če stvar ni za nas, potem se odločamo iz nekih stvari, ki jih bodisi ne potrebujemo ali pa nam predstavljajo balast.

Vsak človek je namreč to kar je in vsak človek s tem, kar je tudi sam pridobiva ali gubi tisto, kar mu ne ustreza. Če pa ne vidimo tistega, kar je za nas koristno, kaj zlahka vržemo na sebe, na svojo energijo nekaj, s čimer se bomo potem ukvarjali še kar lep del življenja.

Težava s tem, da bi namesto, da bi zrli v svojo smer, se ukvarjali s svojo strastjo in svojimi interesi, je prav to, da se ukvarjamo z nečim, kar nas vodi stran od tega, kar bi si želeli ali pa z nečim, kar nas pravzaprav blokira, da bi videli, kar je potrebno videti, da bi prišli tja, kamor smo namenjeni.

To zna sicer biti dobra stvar, saj se zna zgoditi, da ko potujemo stran od sebe, da potujemo proti temi, proti dnu in se bomo prej ali pozneje soočili s tem, kar je najtemnejše znotraj nas, to pa nas bo prej ali pozneje odbilo, da se bomo lahko ponovno začeli vzpenjati, vendar sedaj brez potrebe, da gremo temi nasproti, vsaj v tistem aspektu, ki nas je privlačil pri stvari, zaradi katere smo sploh šli v temi.

Življenje je vsekakor polno čudovitosti, najlepše pa je to, da se, ko smo v popolni temi odbijemo in gremo nazaj v luč. A težava je v tem, če nenehno izbiramo akcije in dejanja, ki nas peljejo v temo, pa tega ne vemo. In če se tega ne zavedamo, je seveda naša pot po življenju dokaj težka.

Vsekakor je dobro preveriti, če je ena od teh stvari gaslightnig, ki ga izvajamo sami na sebi. To sicer z drugimi besedami lahko pomeni, da imamo previsok nivo naklonjenosti do nekaterih stvari, ki niso za nas in včasih težava prav v tem, da smo obkroženi z napačnimi ljudmi, dejanji ali interesi.

Dobro je preveriti, če nas družba nekaterih ljudi ali dajanj ne pušča le v komfortni coni, kjer nimamo potrebe, da bi se spremenili, zrasli, ali pa jih res potrebujemo, ker nam pomagajo rasti.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer