Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Duhovno poneumljanje – Gaslighting | Duhovne zlorabe

Ne vem, če se gre čisto za Duhovno poneumljanje. Vsak človek ima namreč svojo psiho, svoj um in svoj intelekt. A stvari niso vedno najbolj jasne. Še posebej  postanejo zabrisane, ko se spustimo na nivo čutenja in subtilnega sveta. Takrat lahko postanejo čisto zabrisane ali pa ne.

Ko pride do Duhovnega preplavljanja smo namreč ljudje zelo drugačni drug od drugega. Vsak se namreč spopada na svoj lasten način. Eni smo pač dovolj močni, da naš fokus ostane znotraj nas, drugi spet ne. To pride predvsem do izraza, ko nismo prepričani, kaj pravzaprav želimo izraziti.

Če smo prepričani v svojo resnico, nas namreč ne more iz nje premakniti nič, prav nič. Če pa dvomimo v to o čem govorimo, pišemo ali kar želimo izraziti naslednji trenutek, pa nas preplavljanje Duhovnega polja, ki veje iz oz. od druge osebe, lahko čisto posrka.

Preberite več: Duhovno poneumljanje – Gaslighting | Duhovne zlorabe

Duhovna zloraba | Duhovne zlorabe

Kaj je pravzaprav zloraba in kako se odzvati nanjo? Duhovna zloraba je, ko nekdo, ne samo, da zlorabi tvoje zaupanje, temveč nekaj globljega. Gre se za to, da pri duhovni zlorabi pride do namenskega sabotiranja tvojega napora, da bi ostal na poti, na kateri si.

Pot na kateri smo je naša lastna in samo naša lastna in samo mi vemo kam bi radi prišli. In tukaj ne govorim o mentalni, zunanji poti, ki nam jo riše um. Govorim o zlorabi, zaupanja v sebe, v svoj odnos do sveta in tega, kako na njem bivati.

Vsaka zloraba prinese delček tega, vsekakor. Vendar pa je pri duhovni rana tako globoka, da ti spremeni notranji svet čutenja in dojemanja tega, kar je prej bilo zate res, sedaj pa več ni.

Seveda je vsak zloraba duhovna, če človek lahko v globini čuti, kar so njegove prave vrednote, napori, usmeritve. Če pa tega ne čuti in se zloraba zgodi le na umskem nivoju, da ne pride do spremembe dušne energije in preusmeritve dušne poti posameznika, potem jaz temu ne bi rekel dušna zloraba.

Preberite več: Duhovna zloraba | Duhovne zlorabe

Duhovni vzrok Gaslightinga ali krutega poneumljanja | Duhovne zlorabe

Vzrok Gastligtinga oz. krutega poneumljanja, kot so to prevedli naši psihologi leži dosti globlje, kot si današnja znanost z orodji, ki jih ima sploh predstavlja. Težava je v tem, da orodij sploh nima, kajti zavrača tisti, kar je precej življenjsko…

Objektivni pristop k človeku je mogoč na ravni tistega, kar se dogaja na površini. In pri Gaslightingu je to simptom, ki se pojavi kot posledica nekega odnosa. In če ne veš pogledati globlje, to izgleda približno tako, kot to vidijo novodobni psihologi, ki potem počnejo na čisto enak način, kot oseba, ki »kruto poneumlja« nekoga drugega, javnosti, ki jim seveda zaupa.

Gaslighting ali kruto poneumljanje pomeni točno to, kar opisuje simptom, če nisi zmožen pogledati globlje v vzrok. Možgani človeka in njegova psiha in psihologija sta izpostavljeni travmatični izkušnji, ki jih spremeni do te mere, da začnejo dvomiti v sebe, svojo resničnost in v svet, ki jih obkroža.

Preberite več: Duhovni vzrok Gaslightinga ali krutega poneumljanja | Duhovne zlorabe

Preprečite zlorabo, pomagajte tistim, ki so bili zlorabljeni | Duhovne zlorabe

Vsaka zloraba se imenuje zloraba, ker se gre za kršenje tega, kar se rabi. Na to, kar se rabi, uporablja, se vrže zlo, torej nekaj, kar ni dobro. 

Vsak človek ima znotraj sebe zametke dobrega in slabega in vsakega od nas vodi naša vrojena narava. Ravno ta je tista, ki krmili naša življenja. 

Je vedra, je divja. Je ranljiva in je igriva. Neguje in poškoduje. Je dobro namerna in je slabo namerna.

Človeška bitja imamo um, s katerim lahko nadziramo svoje podzavestne impulze. A še preden jih lahko dobimo v celoti pod nadzor, je potrebno v celoti jih prepoznati.

Človeška narava, je narava bojevnika. Ves čas se bojuje, sam s sabo, s svojimi vrojenimi tendencami, ki mu govorijo, kaj naj počne, kako naj se vede. In večino časa, so le-ta v popolnosti usklajene s tem, kar človek čuti, da je.

Preberite več: Preprečite zlorabo, pomagajte tistim, ki so bili zlorabljeni | Duhovne zlorabe

Polje zlorabe | Duhovne zlorabe

Vse kar je nastalo, je nastalo iz čiste zavesti. V tem svetu imajo možnost kreiranja višje razvita duhovna bijta. In med njih spada tudi človek, ki s svojim odnosom do duhovnega polje lahko ustvarja in uničuje.

Polje kreacije se uči ravno skozi to. Med tem, ko se valovi zavesti dvigujejo in spuščajo, ustvarjajo in uničujejo. In med tem, ko ocean zavesti valuje, brusi, se zaletava ob skale in kamenje, ki se nahajjo v njem, ruši obale, jih preoblikuje. A nikoli nasilno. 

To počne kot voda.. Počasi, potrpežljivo, dokler se ne zbrusi do konca in odpade. In ko odpade, ocean valuje brez ovir, brez postanka. Le valuje.

In namen zavesti je ravno to, da valuje. Svobodno in neobremenjeno. Ravna se po vetru, po plimi in oseki.

Preberite več: Polje zlorabe | Duhovne zlorabe

Nastanek tendenc za duhovne zlorabe, kako se izražajo in kako jih prepoznati | Duhovne zlorabe

Najprej kar moramo razumeti, je to, da ima vsak človek svoje duhovno polje in osebnost. Duhovno polje obstaja neodvisno od osebnosti, osebnost pa je nekaj, kar je sestavljeno iz preteklih tendenc, ki so shranjene, zakrčene v telesni fiziologiji, ki preprečujejo, da bi se dušni izraz v popolnosti izrazil.

Osebnost je torej neke vrste filter, ki preprečuje, da bi se duša kot taka v popolnosti izrazila in živela svoj namen. Skozi njo vedno teče dušni tok, vedno. Je pa njegova širina, gostota, hitrost ipd. odvisna od tega, kar pač osebnost dovoli,  da pride skozi.

Na Zemljo se nismo prišli samo igrat in izkušat svoje darove. Še pred tem, kot jih lahko v popolnosti izkusimo, moramo iti preko mnogih preizkušenj, ki bodo pripeljale do tega, da se bodo ti darovi v popolnosti izrazili. Vse dokler se pa še ne, pa mora vsak odigrati svojo vlogo v veliki kozmični drami z namenom, da odkrije in razkrije znotraj sebe to, kar se v resnici sveti.

Preberite več: Nastanek tendenc za duhovne zlorabe, kako se izražajo in kako jih prepoznati | Duhovne zlorabe

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer