Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Osnove | Razvoj prisotnosti

A ste kdaj hodili v cerkev, po gozdu, kakih energetskih krajih. No vse kar se vam tam dogaja in je izven koncepta uradne znanosti je nekaj nenaravnega. Da, znanost je tista, ki opisuje znanstveno, ostalo, kar pa se ne da opisati z znanstvenimi izrazi, pa tudi dokazati, kot tako, pa je neznanstveno.

Mnogo imamo stvari, ki so dejstva, pa niso znanstvena. Narava je eno tako, pa ne govorim o drevesih in mahu, četudi o tem, temveč o tem, kar se tam čuti. Tudi življenje je takšen izraz. Vsi vemo, da obstaja, pa ga nihče ni definiral, znanstveno razložil.

Lahko sicer opišemo to, kar čutimo, ko smo živi, kaj takrat čutimo, o naprej  ni v znanosti prišel nihče.

Tudi smrt je  eno takih dejstev. Tudi tam ni nihče opisal ničesar več, kot, da je to pomanjkanje procesov. Pa je res to, samo to, ali je odzadaj še kaj več? Ker tudi, ko obiščemo neke mrtve relikvije, mumificirana telesa svetnikov v cerkvah, ali se dotikamo oz. smo v prisotnosti svetih predmetov, čutimo.

A kaj pravzaprav čutimo? Vse kar je sveto oddaja neko posebno vibracijo, ko jo lahko ljudje zaznamo. Tako se čuti še nerojen dojenček v trebuhu mamice, kot novo življenje, ki žari skozi mamico, obstjajo pa tudi razlike med ljudmi samimi.

Nekatere čutimo kot bolj žive. A zakaj je temu tako?

Vse namreč kar tekom svojega obstoja izvaja funkcijo svetosti, ki kliče in vedno znova priklicuje svetost življenja, kot edino pravo svetost, postane vedno bolj sveto, vedno bolj se sveti, tisto ostalo pa, no, tisto, pa vedno bolj tone v ne svetost.

A ste že kdaj opazovali kadilce, kako se razlikujejo od nekadilcev in športnikov? No, razlika je v čaščenju življenja. Prvi ga z usmerjanjem pozornosti na nekaj, kar jih daje užitek, hkrati pa jih ubija, delajo ne svetega, kajti akti uničevati sebe, ni svet. Po drugi strani pa ga tisti, ki ga negujejo s tem, da ga poizkušajo vzdrževati in izboljševati, častijo, delajo ga bolj svetega.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer