Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Spomladanska utrujenost | Polje kreacije

Nekaj na kar prisegajo celo znanstveniki, tisočletja dolgo, čeprav ni nihče tega dogaja znanstveni. Jajce ali kokoš, kaj je bilo prej? No, pri spomladanski utrujenosti ni važno, saj se pojavlja, čeprav morda točno ne vemo vzroka. Vsekakor pa je to eno »mejnih« področij, o katerem znanost ne govori rada. Čemu le se pojavlja?

Je morda Bog tisti, ki znotraj človeških teles pravi: »Čas je za nov začetek, torej je prav, da se utrujenost izkadi iz vaših teles. Dragi moji ljudje, moja čuteča bitja, čas je za začetek novega cikla!«  No vsekakor neka je, ker drugače ne bi prišlo do pojava, ki ga okuša velika večina človeštva, vsaj na zahodni polobli.

A kdo je ta Bog, o katerem vsi tako na veliko razpravljajo? Vsekakor ti ni neki striček, ki stoji nad nami in nam govori, kaj in kako. Vsekakor mora biti tukaj nekaj več…

Preberite več: Spomladanska utrujenost | Polje kreacije

Potrošništvo – potovanje | Polje kreacije

Kaj se sploh gremo, ko kupujemo stvari? A zadovoljujemo dolgoletne napetosti, ki so se znotraj nas izoblikovale na naši življenjski poti ali le zadovoljujemo neko napetost, ki se je pač tam pojavila naključno? No, pa poglejmo…

Vsak od nas se je rodil, v takšni ali drugačni obliki in vse kar je inteligentno opazuje svet. V skladu s tem, kako se svet na nas odziva, se tudi mi naj ali pa obratno, kako se mi odzovemo, tako se svet predrugači, da bi zadovoljil naše notranje potrebe. Kaj pa je v bistvu potreba?

Potreba se v našem telesu ustvari kot odziv na notranjo napetost, zavestno ali podzavestno. In v trenutku, ko začnemo to notranjo napetost opazovati, ni več samo notranja napetost, temveč postane nekaj bistveno več. Začne dobivati obliko, težko, in kaj je najvažnejše, začne dobivati privlak. Vsak od nas je toliko težak, koliko poudarka si daje.

Preberite več: Potrošništvo – potovanje | Polje kreacije

Polje... Neskonče neraziskane širjave | Polje kreacije

Vsi govorimo o polju, vendar vsak na malo drugačen način. Nekdo ga vidi kot skledo, drug spet kot življenje, tretjemu pomeni spet odnos. Vse o čem govorimo je polje in to, kako z njim komuniciramo, to nam da nazaj. Seveda ne v taki obliki, kot to pričakujemo. Njegova komunikacije je dosti globlja.
Ko hodimo po cesti življenja, nam življenje daje nazaj to kar potrebujemo. Kaj pa je življenje? No, življenje ni nič drugega kot morfogenska oblika polja, ki se prilagaja. A čemu? Prilagaja se našim namenom, našim mislim, čustvom, skratka nam. Kako torej, da o tem nič ne vemo?
Razlog verjetno tiči v tem, da se z njim pogovarjamo na način, da želimo neke njegove dele, ne pa spoznanje o njem samem. Zanima nas estetika, zanima na medicina, denar, revščina, moč, a ko pogledamo na polje iz globane perspektive, pa o njem ne vemo praktično ničesar. Razen tega, da nas vse obdaja, da smo tudi mi iz njega in da nam daje to, kar potrebuejmo.

Preberite več: Polje... Neskonče neraziskane širjave | Polje kreacije

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer