Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Pismo varuhinji človekovih pravic | 2020 | Pobude

Pozdravljeni,
sodelujem na družbenem omrežju Telegram in gor je prijavljen uporabnik z vzdevkom Adolf Hitler. Ta vzdevek je žaljiv in ponužujoč za mnoge posameznike kot tudi nacije. Predstavljajte si, da ima eden od vaših prijateljev na Facebooku ta vzdevek.
Kolikor vem je Ameriška vlada pred par leti prepovedala oz. onemogočila staršem nekega otroka, da ga poimenujejo s tem imenom.
Mislim, da je osnovna človekova pravica, iz deklaracije UN, priznanje prirojenega človeškega dostojanstva.
Zanima me, kaj mislie kot inštitut, ki se ukvarja z varovanjem temeljnih človekovih pravic storiri glede žaljenja tega, kar ljudje, še posebej, ki imamo mnogo prednikov, ki jih je ta oseba ponižala in uplinila.

Preberite več: Pismo varuhinji človekovih pravic | 2020 | Pobude

Odgovor varuhinje človekovih pravic | 2011 | Pobude

Spoštovani,

prejeli smo vaše elektronsko sporočilo, s katerim izražate svoje nestrinjanje s tem, da so stroški nakupa nalepke za prepoved odlaganja reklamnih sporočil v poštni nabiralnik (predalčnik), na strani tistega, ki ne želi prejemati reklamne pošte.

Zakon o poštnih storitvah (ZPSto-2) v 45. členu določa, da lahko uporabnik poštnih storitev prepove dostavljanje nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil v svoj predalčnik, tako da nanj nalepi nalepko, ki jo izda agencija (Agencija za pošto in elektronske komunikacije, APEK o.a.). V tretjem odstavku istega člena zakon določa izjeme za pošiljke (časopisi, revije, uradna glasila občin, vabila ustanov, politična propagandna sporočila med volilno kampanjo, nenaslovljene pošiljke z informativno, izobraževalno ali humanitarno vsebino), ki se kljub nalepki lahko dostavijo v predalčnik. Vendar pa te izjeme ne veljajo, če so v takšne uredniško oblikovane vsebine vložene tudi reklame.

Preberite več: Odgovor varuhinje človekovih pravic | 2011 | Pobude

Pismo varuhinji človekovih pravic | 2011 | Pobude

Spoštovani,

Na vas se obračam sedaj kot sem se pred tremi tedni z istim vprašanjem, iniciativo in seveda z največjo ponižnostjo še enkrat, vendar sedaj to počnem z malo več »profesionalizma« v katerem je malček več upanja, da bom vendarle dobil odgovor s strani tako pomembne inštitucije koz je vaša.  Zanima me namreč zakaj ima gospodarstvo v naši družbi pravico pred človekom, ki je vendarle prvinska celica in katere interese bi moral zastopati inštitut varuha človekovih pravic pred gospodarstvom, razen v primeru če je to nujno v demokratični družbi zaradi državne varnosti, javne varnosti ali ekonomske blaginje države, zato, da se prepreči nered ali zločin, da se zavaruje zdravje ali morala ali da se zavarujejo pravice in svoboščine drugih ljudi kot sledi iz 8. člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Za kaj se namreč gre…

Preberite več: Pismo varuhinji človekovih pravic | 2011 | Pobude

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer