Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Ko um zatre srce | Naša prava narava

Kaj sploh je srce? Je to neka misel, da smo srečni, žalostni ali pa je to dejansko novo čutenje tega, kar zaznavamo? Nihče namreč ne govori dosti o tem, kljub vsemu jih dosti govori, da čutijo s srcem. Mogoče je to res vprašanje za znanost, da bi to postavila v bolj eksakten okvir, a kaj, če znanost ne uporablja področje srca, z umom pa se tega ne da ravno lepo razložiti. Um je čisto nekaj drugega.

Namen uma je opisovanje in razlaganje, nikoli čutenje in kdor pač čuti srčno stvar, jo pač čuti, in kdor ne, pa lahko samo z umom dojema to, kar mu je povedano. Dobro ob vsem tem je ne pozabiti, da ni vedno tako, kot to govori prejšnji stavek, ker ni potrebno, da se zavedamo, da smo srčni, da bi bili srčni. V resnici je to še bolje, saj se takrat ne obremenjujejo s tem ali smo ali nismo, temveč smo le to, kar smo.

Ne zavedanje je včasih pravi blagoslov, saj smo lahko to kar smo, brez, da bi se imeli potrebo zavedati, kaj smo. A včasih nastopi tukaj težava, saj nam ne zavedanje onemogoča, da bi popravili to, kar deluje skozi nas. In kaj je to, kar deluje?

Vse kar deluje skozi nas je neke vrste energija, kvantno polje, saj smo najprej sestavljeni iz tega. In če gremo še korak naprej, iz tistega, ki je svet pojavnosti, svet tega, kar zaznavamo in vemo opisati ustvaril.

To kar deluje skozi nas je seveda lahko nekaj česar se zavedamo, lahko pa je tudi nekaj, česar se ne zavedamo. In kakšna je razlika? Razlika je v tem, da če se stvari, ki se dogaja znotraj nas zavedamo, se lahko na to primerno odzovemo. In če ne…

Vsi ljudje se na neki ravni zavedamo nečesa. Ta nekaj je zelo drugačen za vsakega posameznika. Tisto česar se zavedamo je nedvomno neki hakeljc, ki nam godi ali ne. In ko se tega zavemo, ko se zavemo tega kar deluje skozi nas, seveda pa načina na katerega se izraža, lahko začnemo to plemenititi.

Plemenitenje vsekakor ni lahko, še manj pa kratkoročni proces. To kar deluje skozi nas je staro še več kot čas, saj je le-to čas tudi ustvarilo, zato je zelo pomembno, da smo pri delu s časom zelo previdni.

Vse svoje življenje stvari spreminjamo skozi čas; med tem, ko čas teče delujemo in to delovanje prinese neko spremembo (ali pa tudi ne). In to počnemo na razne načine. Bolj se seveda način približa temu, da se učinek časa izniči, bolj je sprememba učinkovita.

A kaj, ko nas naš dragi um velikokrat zapelje in nas prepriča, da je potrebno delovati v času. Potrebno se je spominjati, notranje peti, delovati in med tem, ko to počnemo, ne izničujemo časa, vedno znova se ga le spominjamo.

Tisti, ki ste kdaj izkusili prakse joge, meditacije, tehnike energetske medicine, sprehode v naravo ipd. dobro veste o čem govorim. Pri vsem teh praksah um namreč zastane in sčasoma odpade, z njim pa tudi potreba po izkušanju časa.

Čas vsekakor teče naprej, a težave, ki so nastale med potekom časa (torej življenja naših življenj) je zelo težko odpraviti brez pritiskanja in siljenja se v drugo stran. Kar pravzaprav iščemo pri reševanju težav je nek brezčasen prostor, kjer ni uma, da bi nam da poraja dvome, potege, pomisleke.

In pri srcu je enako. Srčna energija nikoli ne poraja dvomov. Je le takšna, kot je in ne sili. Vsak si vzame, kar rabi. In ne sili.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer