Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Euripides Barsanulfo

Euripides Barsanulfo se je rodil 1. maja 1880 v Sacramentu, Minas Gerias v Braziliji. Bil je zelo inteligenten in zato je začel učiti v svojih ranih letih, saj so ga zaprosili njegovi učitelji, da pomaga z inštrukcijami svojim součencem. Posedal je očiten talent za vodstvo in je pozneje deloval kot sekretar v Daughters of Charity of Saint Vincent de Paul. Čeprav je bil samouk, je učil več premetov in je delal kot novinar in politik.

Euripides Barsanulfo se je učil o učenjih Allana Kardeca skozi svojega strica. O njem je veliko bral in se je spreobrnil v spiritualizem. Pomanjkanje razumevanja s strani njegovih prijateljev in družine glede spiritualizma, mu je prineslo dosti žalosti. Bil je drzen dovolj, da je vključil ta predmet v svoje učiteljske aktivnosti, kar ga vodilo do močnega nasprotovanja napram njemu. Izgubil je mnogo študentov, ki so bili vzeti iz šole zaradi njihovih ogorčenih staršev.

Travmatiziran zaradi obsodb in splošnega pomanjkanja  se je umaknil iz svojih profesionalnih aktivnosti, in je iskal zdravljenje in počitek. Med tem časom so prišli na plano Barsanulfo-vi duhovni darovi, posebej vodenje zdravljenj. Eden prvih ljudi, ki je imel korist od tega na novo odkritega daru je bila njegova lastna mati. Hitro je kraj Sacramento postal romarski kraj za ljudi, ki so iskli olajšanje od fizičnih in psiholoških bolezni. Euripides Barsanulfo je postal predan zdravilec, ki je izvajal svoje darove z radostjo in predanostjo.

Kot so se njegove duhovne aktivnosti povečale, je začutil potrebo, da razširi novo doktrino, v skladu s tem, da bi povečal število privržencev. S pomočjo nekaterih družinskih članov in prijateljev je ustanovil Espírita Esperança e Caridade (Duhovni center upanja in dobrodelnosti).
Fizično je bil šibke konstitucije, vendar pa, ker je bil prijeten človek, se je za poroko z njim zanimalo mnogo gospa. Vendar pa je Euripides izjavil, da je bil nezmožen narediti tako, ker je bil že »poročen z revščino«.

Leta 1907 je ustanovil Kolidž Allana Kardeca. Hitro je dobil ugled centra za učenje religije in pozneje tudi v vsej Braziliji. Hitro so bila vsa prosta mesta za študijske programe zapolnjena že prvi dan vpisa. Vendar pa je izbila Španska gripa v drugem desetletju 20. stoletja in se je inštitut bil prisiljen zapreti vrata za nekaj časa. Barsanulfo je porabil vso svojo energijo za pomoči žrtvam gripe in za pomoč nenehno izčrpanim sorodnikom.
Nekega dne je Euripides Barsanulfo padel med poučevanjem v trans. Ko je prišel do nanašajočih se podrobnosti Versajskega srečanja, ki se je odvijalo v Franciji po prvi svetovni vojni, je bil sposoben poimenovati udeležence in natančen čas v dnevu.

Barsanulfa ni zanimalo soočenje z uradno religijo, vendar pa je ponižno sprejemal izziv za javno debato s predstavniki Katoliške cerkve. Bil je briljanten v vseh aspektih, pridiganju, ljubezni, toleranci in dobrodelnosti. To mu je le služilo, da se je povzdignil v javnem mnenju. Ista stvar se je zgodila, ko so ga ob neki priložnosti odpeljali na sodišče. Primer je bil pozneje ovržen.

Izčrpan  od izčrpujočega dela je Euripides Barsanulfo umrl 1. novembra 1918, obdan z družinskimi člani, prijatelji in občudovalci.

(vir: Spiritual Healing, Ismar E. Garcia)

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer