Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Oswaldo Cruz

Oswaldo Cruz se je rodil leta 1872 v Sao Luizu do Paraitinga, v Sao Paulu. Bil je izredno inteligenten in je bil sposobne brati in pisati pri zelo ranih leti, ko mu je bilo 5 let. Njegova družina se je preselila v Rio de Janeiro leta 1877 kjer je pri 15. letih šel študirat medicino. Kot študent je objavil dve deli o mikrobiologiji. Leta 1892, pri starosti 20 let, je diplomiral na Summa cum laude z njegovo tezo o »Gibanju mikrobov skozi vodo«. Leta 1893 se je poročil z Emilijo Fonseca, ki je prihajala iz bogate družine lokalnih trgovcev. Imela sta tri otroke.

V Francijo je potoval leta 1896, kjer je delal tri leta na Pasteurjevem inštitutu. Njegovi kolegi so ga zelo spoštovali zaradi njegove inteligence in zaradi njegove predanosti k mikrobiologiji. Ne glede na povabilo inštituta, da naj ostane, je šel nazaj v svojo rodno Brazilijo leta 1899, ki se je smatrala v teh dnevih »kot velika bolnišnica«. Sprejel je povabilo, da vodi Higienski inštitut, da pomaga pri borbi bobunsko kugo, ki je besnela v pristanišču Santos v tistem času.

Ko je bil ustanovljen Federalni inštitut za Seroterapijo v bližini Rio de Janeira, je brazilska vlada zaprosila Pasteurjev inštitut, da pošlje enega od svojih članov, da bi vodil prizadevanja za razvoj cepiva za borbo z boleznijo. Inštitut jih je obvestil, da živi eden najbolj kvalificiranih članov že v Braziliji.

Leta 1900 so ga povabili da izvaja oceno zdravja v državah Amazonije (železniška proga Medeira – Mamore) in Para (Belem). Zaukazal je sanitetno kampanijo v deželi Amazonas.

Oswaldo Cruz je prejel številne narodne in mednarodne časti in je bil izvoljen v Brazilsko Akademijo Črk.

Leta 1916 je zapustil svojo pošto v Petropolisu kot bolan in utrujen človek in je bil izvoljen župan mesta. Vendar pa se je umaknil iz tega položaja preden je potekel njegov mandat, ker je njegova neumorna politična kampanija za splošno dobro bila v konfliktu z njegovim zasebnim življenjem.
Umr je leta 1917 v starosti 44 leta in zapustil temelje, ki so ustvarili šestdeset procentov svetovnih cepiv.

(vir: Duhovno zdravljenje, Ismar E. Garcia)

Kot gostujoča entiteta se mnogokrat pojavlja tudi pri mojem delu.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer