Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Nekatere lastnosti empatov | Empati

1.    Empati so naravni detektorji laži.
To je to, zaradi česar se empate smatra tako posebne in se smatra za najmočnejši dar, ki ga empati imajo. Ljudje ne bodo skoraj nikoli neopaženi, da lažejo, ko se soočijo z empatom. Imamo vrojeno sposobnost, da opazimo nepoštenost in nelagodje. Ni važno, ali je to velika laž ali nepomembna majhna laž, emapti bo to vedel.

2.    Empati lahko začutijo, ko je nekdo ljubosumen
Pravtako kot vidijo, če nekdo laže, emapti tudi začutijo, če je nekdo ljubosumen. Četudi se najbolj potrudite, da to skrijete, bodo empati to opazili. Čeprav se zdi, da ne vidijo, da ste ljubosumni, to vidijo, le, da tega ne želijo na veliko razglašati. Ne bodo se soočili z vami, ker to lahko povzroči znotraj vas, da se boste počutili nelagodno. Namesto tega, so morda z vami še bolj ponižni, tako, da se ne boste počutili več ljubosumni.

Preberite več: Nekatere lastnosti empatov | Empati

Razlika med biti empatičen v nasprotju z biti empat: Ključne razlike | Empati

Kot Visoko senzitivna oseba se boste najverjetneje identificirali kot empatičen. Zaradi mnogih razlogov je to lahko tudi prednostna beseda za Visoko senzitivne. S tem, da si emaptičen pomeni, da se lahko nanašaš na to kako drugi ljudje čutijo. Kako je torej to drugačno od empata?
Empat je posebna vrsta jasno-čutnosti. S tem se premikamo iz sveta psihologije v svet duhovnega zdravljenja. Približno 2-4% populacije je jasno-čutno in okoli 15-20% populacije je Visoko senzitivnih oseb (VSO).

Mnogi (ne vsi) emapti se identificirajo z nazivom Visoko senzitivna oseba in ti so empati, na katere se nanašam tukaj. Za ta namen, je moč videti empate, ki jih naslavljam tukaj kot zelo specifično skupino znotraj Visoko senzitivnih oseb.

Kaj je razlika med tem, da ste empat in da ste empatičen?

Najprej, razlika ni črno bela. Obstajajo ljudje, ki so zelo jasno empati in Visoko senzitivne osebe (empatični), drugi, ki so jasno Visoko senzitivne osebe (empatični), a ne empati in obstajajo ljudje, ki so nekje v sredini. Meje med njimi postajajo zelo nejasne. Večje vprašanje torej je, zakaj je to sploh pomembno.

Preberite več: Razlika med biti empatičen v nasprotju z biti empat: Ključne razlike | Empati

Empati | Empati

Empati so ljudje, kot vsi drugi, le, da smo super odzivni. V svojih telesih namreč čutimo čustva in misli drugih, kot, da so naša lastna. In tukaj ne govorim o samo o tem, kar se drugim ljudem pojavlja na nivoju osebnosti. Včasih jih čutimo zelo globoko, saj vemo še pred njimi, kar pravzaprav čutijo v svojih globinah.

Temu bi lahko povedali, da smo neke vrste detektorji za laži, saj čutimo njihovo potrebo tega, kar iz različnih vzrokov ne morejo izraziti. Vse to česar ne morejo izraziti, znotraj njih povzroča notranji pritisk, ki ga zaznamo kot, da bi se šlo za nas in naše lastno izražanje.

Bolj se posameznik, ki je empat, začne zavedati svojih posebnih darov, bolj se lahko nauči odmikati se od tega kar čutijo drugi. Naša velika posebnost je, ko se to naučimo, da se znamo odvezati od tega, kar se posameznikom zdi, kot neposredna težava, da to vemo sprostiti, tako zase, kot za druge.

Preberite več: Empati | Empati

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer