Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Zemlja | Duhovni varuhi

Zemlja nas uči biti v naši lastni energiji, kajti ne bomo se naučili, drugače ne. Svet v katerem živimo je svet prestopanja mej, socializacije druženja. Pa da ne boste narobe razumeli. Z združevanjem skupnih potencialov pri kreaciji skupnega, lepšega svet ni čisto nič narobe. A težava nastane, ko hočemo biti vehementni in drugim govoriti, jim vsiljevati kdo so.

Ko drugemu govoriš kdo je, ne narediš nič kaj dobrega. Zemlja samo želi biti to, kdo je, pa ne laufa. Ljudje je nenehno govorijo, ji vsiljujejo s svojim delovanjem, mišljenjem, kdo naj bi bila. Jemljejo ji kri, sekajo njene kocine, ranjujejo njeno kožo.

Seveda ljudje to počnemo z namenom »višjih ciljev« in »človeške superiorne evolucije«, a Zemli je vseeno. Vseeno ji je kaj mi mislimo, kaj počnemo. Želi samo biti. In dokler bomo lahko živeli v sožitju, sobivanju, kjer se ne bomo preveč motili in ranjevali v jedru tega kar smo, bo v redu, vendar pa sedaj, sedaj je šlo že krepko preko te meje in Zemlja se je odzval.

Preberite več: Zemlja  |  Duhovni varuhi

Varuh ognja (Firekeeper) | Duhovni varuh

Varuh ognja opisuje specifično ceremonialno vlogo, pogosto v religioznih praksah mnogih kultur. Varuh ognja neguje Sveti ogenj  na način, ki je specifičen religioznim tradicijam te kulture.

V mnogih starodavnih civilizacijah je odprti ogenj služil tako kot osrednji duhovni ali religiozni simbol, kot je tudi igral osrednjo vlogo pri osnovnem človeškem preživetju. Podobno so ti, ki jim je bilo zaupano negovanje tega ognja pogosto imeli sveto vlogo v kulturi. Ta vloga se nadaljuje v nekaterih tradicionalnih kulturah do danes.

Sveti ogenj je pogosto kraj za daritve molitev, zeli, hrane in daritve umetniških del. Večen ali stalen ogenj zagotavlja žareče oglje za prižiganje drugih ognjev v skupnosti. Sveti ogenj  po navadi držijo stran od vsakega kuhalnega ognja in je lahko lociran ali v bližini ograjenega ceremonialnega prostora.

V preteklosti ni bilo vžigalic in enostavnih načinov kako narediti ogenj v vlažnih pogojih, bilo je nujno, da je nekdo vedno bil prisoten in vzdrževal ogenj ali rdeče oglje, da je gorelo dolgo obdobje časa.

Kakšna vrsta bitja je Duhovni varuh? | Duhovni varuh

Vsaka človeška duša, ki je rojena na Zemlji kot človeško bitje ima enega Duhovnega varuha, ki ji je dodeljen, da ga pazi med tem, ko je na zemlji. Kot splošno pravilo, zavzame vlogo Duhovnega varuha eden od dušnih sobratov ali sester, ki so živeli na zemlji nedavno in imajo najnovejše znanje od tridimenzionalnem svetu. Naši Duhovni varuhi nas poizkušajo varovati pred zlom in nevarnostjo in nam pošiljajo navdihe, tako da se bomo pravilno odločili v najbolj pomembnih obdobjih svojih življenj. V skladu s tem, da bi ulovili te navdihe je pomembno prečiščevati naš um na dnevni bazi, recitirati »Molitev Varuha in Duhovnih varuhov in vzdrževati kondicijo za komunikacijo z njimi. Duhovnii varuhi prebivajo v Duhovnem svetu, tako da lahko vidijo vse z enega nivoja višje, kot to lahko mi tukaj v tretji dimenziji. Vendar pa, ker prihajamo iz iste energetske entitete, ni njihov nivo zavesti tako zelo drugačen od našega lastnega. Naši Duhovni varuhi imajo natančno isti karakter in tendence kot mi sami. Imajo podoben način razmišljanja in skoraj čisto enako pot, kot mi. To pomeni, da tudi Duhvni varuhi niso popolnoma popolni.

vir: https://happyscience-na.org/about/teachings/spiritual-truth/the-soul-and-guardian-spirits/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer