Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Vrsta Shakti pri ženskah

Vrsta Shakti pri ženskah

(narava in delovanje)

Nekatere ženske so Vidja Shakti, ki pomagajo moškim pri njihovemu k Bogu usmerjenemu napredovanju in druge so Avidya Shakti, ki vlečejo moškega proti materialnosti.

Vidya Shakti ženke jemljejo majhno količino hrane, potrebujejo malo spanca in imajo po svoji naravi malo navezanosti do čutilom.
Njihova srca so še posebej zapolnjena z radostjo, ko slišijo, da njihovi možje govorijo o Bogu. One same govorijo o Bogu in dajejo svojim možem visok duhovni impulz.

Može vedno varujejo pred zlimi nagnjenji in dejanji in jim pomagajo pri vseh stvareh, tako, da so lahko blagoslovljeni s tem, da nenazadnje prepoznajo Boga.

Narava in delovanje Avidya Shakti žensk po drugi strani, pa je prav nasprotne vrste.

Videne so kot tiste, ki hrepenijo po mnogih fizičnih utehah, kot hrana, spanje ipd.

In je njihov glavni cilj, da preprečijo svojim možem, da bi polagali svojo pozornost na karkoli drugega kot na prispevanje k njihovi lastni sreči.
Če jim  njihovi možje govorijo o duhovnih stvareh, postanejo nezadovoljne in vznemirjene.

Kot je vsaka ženska oblika Shakti, je za njih potrebno, da pridejo iz nevednega razumevanja minljive narave materialnega sveta in se preobraziti v Vydja skahti.

- Sri Ramakrishna

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer