Padec energije

Padec energije

Kot padec energije štejemo vse, kar nam poruši energetsko ravnovesje in se čuti v našem življenju kot nekaj kar nas je izčrpalo, zaradi česa se počutimo prazni, nemočni, nezmožni. Na fizičnem nivoju to zaznavamo kot nemoč ali katero koli od prej naštetih stanj, a zadeva se začne še dosti prej, kot je prišla na fizično-čustveni nivo.
Ljudje smo energetska bitja in kot taki smo močni v naših zaznavah. Z veliko preciznotjo namreč vemo povedati, ko se nekaj spremeni v naši zaznavi. A kaj se je spremenilo? Energetsko stanje, le včasih ga nismo sposobni zaznati kot energetskega, saj ne vemo točno kaj se dogaja. Vemo pa zelo dobro opisati, kaj so posledice spremembe v energiji našega bijta.
Spremembo v energiji smo zaznali in si jo razložili kot tisto, ki nam daje občutek nemoči, nezmožnosti... A to ni čisto vse, namreč, to je tudi odraz tega, zaradi nečesa nismo sposobni izvajati tega, kar je naša življenjska pot. Preprosto se odmikamo temu, kar bi morali storiti.
Naše življenjsko poslanstvo je zapisano v energiji in ne v umu, kot si to nekateri razlagajo. In bolj smo usklajeni z energijo, s tem kako teče, bolj smo na poti svojega življenjskega poslanstva in sploh ni važno, kaj počnemo. Važno je samo to, da sledimo temu, kar se hoče izraziti skoz inas.
Vsak od nas se je namreč rodil, da bi raziskal nek del svoje prisotnosti, energije, ki se izraža na nek način (npr. ki se izraža kot odvisnost od alkohola). Energija hoče razumeti zakaj se obnaša na takšen način, zakaj nenehno ustvarja odvisnost in hlepi po alkoholu.
V primeru, da v življenju človeka ni ljubezni kot bi si je želel, čuti v sebi praznino. In to čudi ob vsem tistem česa ni. To je posledica porušenega enegetskega ravnovesja, ki je usmerjeno bolj v smer manjka kot v smer presežka. In v telesu, telesni fiziologiji, se to izraža kot potreba po zapolnitvi te praznine oz. po spremembi vibracije, ki bo ponovno vzpostavila oz. pomenila ravnovesje.
Človek torej poriva svoje energetsko ravnovesje z namenom, da bi zapolnil, svojo praznino. In včasih ga poriva tako zelo močno, da ga preobrne v drugo smer. Kar pa se v resnici dogaja pa je to, da vzpostavi pogoje za nov nihaj v energiji, za ponovno vzpostavitev manjka.
Naša življenjska pot je primerna za nas same, takšna, da nam prinaša zdravje in vse kar v življenju potrebujemo, če je uravnovešena, le je v ravnovesju. V trenutku pa, ko postane izmenjevanje neravnovesij kronično, pa se začnemo vedno bolj odmikati od naše življenjske poti, ki jo moramo opraviti, da bomo izpolnili svoje življenjsko poslanstvo.
Včasih je res, da je neravnoveje pogojeno genetsko, da se pranaša iz roda v rod, da človek poseže po nečem močnem, po nečem, kar mu daje občutek, da je nekdo, če pije in se druži z ljudmi, ki so mu podobni. A to je le del zgodbe. Neravnoveje nikoli ni tako močno, da ne bi mogel doseči primernega nivoja ravnovesja in zaživel svoje življenje v harmoniji.
Poti, da bi to prepoznal je več, a nobena ni prav prijetna za našo osebnost. Prva in najosnovnejša je pot, kjer smo si popolnoma resnični in si priznamo in izrazimo svojo resnico točno takšno kot le-ta je. Ko bomo to storili, se bo odpečatil balon zgoščene energije z nabojem ustvarjanja odvisnosti in bo počasi začel plahneti. Druga je izbrati nek način komunikacije s svojim bitjem, ki bo pripeljal do prepoznave zakaj se pravzaprav gre in omogočil vse skupaj sprostiti. Tretji pa je poiskati pomoč pri nekom, ki vam bo omogočil vzpostaviti povezavo s svojim bitjem in vas vodil po poti, na katero ne zmorete stopiti sami.

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!