Stres

Stres - naš vsakodnevni dajavnik

Vsak od nas je izpostavljen stresu, vedno. Vprašanje je samo kako se vemo soočati z njim. Nekateri to počnemo tako, da se sproščamo, nekateri tako, da se še bolj zakopljemo v delo, nekateri pa preprosto umaknemo svoj pogled stran od tega, kar je preveč očitno in nam povroča stres. A niso vse poti zdravilne.

Preberi več

Stres (4)

Čutenje in razvitost čutil ni nekaj slabega. Pravzaprav obratno, saj nam omogoča, da se obrnemo v smer, kamor hoče teči energija. Ne, tu ne govorim toliko o tem, kaj si naš zavestni um, čutila, misli ipd. želijo, temveč o tem, kaj si želi višji Jaz. Vse na nižjem nivoju je tukaj le zato, da nam omogoča, da izpolnimo želje in potrebe tistega na višjem nivoju.

Preberi več

Stres (3)

Kdo je torej ta, ki nas zaustavlja, bremza? Mi sami. A kdo smo mi, če ne to, v kar verjamemo, da smo? No, ni se potrebno preveč naprezati, smo kdor smo in v tem trenutku smo ta, kar verjamemo, da smo. Razlika je le v tem, da vsak od nas verjame v nekaj drugega.

Preberi več

Stres (2)

Človek, ki je začel prepoznavati, da se pri stresu ne gre samo za psiho-fizično počutje dobi priložnost, da se lahko v celotno stvar poglobi še malo bolj in začne pravzaprav prepoznavati vzroke, zakaj se stres pri njem pojavlja. Izostrijo se mu čutila, in to ne govorim le o teh, katera poznamo, temveč o teh, ki jih šele bomo prepoznali. Vsak od nas jih ima in če smo dovolj pozorni, jih tudi vsak od nas lahko zazna.

Preberi več

Stres (1)

Stres je zelo nadležna stvar v življenju, še posebej tistih, ki za njim trpijo. Boli jih glava, brezvoljni so, telo je prazno, utrujeno ipd., a zakaj pravzaprav prihaja do tega stanja. Navidez ni povezano z ničemer, česar ne poznamo. Pa je temu res tako?

Preberi več

Preobremenjeni s stresom ali utrujeni?

»Življenje nas mnogokrat vodi skozi razne preizkušnje, ki bi naj iz nas naredile človeka, ki bi vedel izkoriščati vse svoje potenciale in danosti. Pred nas pripelje vse mogoče situacije iz katerih bi se naj naučili kako ravnati s svojo življenjsko energijo.«

Življenjski tempo dandanašnjika nas zavedno in/ali nezavedno nezadržno sili v tekmovalnost in odrekanje samemu sebi v korist »višjih« interesov. Kot posledica se nemalokrat pojavijo neželeni simptomi na našem fizičnem telesu, ki nam pripovedujejo čisto drugačno zgodbo – pravijo nam namreč, da prihaja do neravnovesij v našem energetskem telesu in da bi v zvezi s tem bilo potrebno nekaj storiti.

Preberi več

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!