Čakre

Čakre

Ime Čarka prihaja iz Sanskritske besede Chakram, kar pomeni obroč ali vrteč se disk. Ti vrtinci moči so krog življenjskih energij, ki se pretakajo skozi vse nivoje našega obstoja. Pomembno je povedati, da je v telesu toliko čaker, kot je v telesu celic, toda mi se bomo osredotočili na sedem najbolj splošnih čaker. Napačno je splošno mišljenje, da lahko sistem čaker ali posamezna čakra ugasne ali zmanjša moč energetskega polja. V resnici se nikoli ne ugasnejo in izražajo vedno čisto pozitivno moč. Ko se počutimo zdrave ali v stanju dobrega počutja je vsaka celica v telesu v svojem naravnem ritmu in vibracijski resonanci. Lahko bi rekli, da je naša poravnava s tem močnim energijskim sistemom nemotena. Vendar pa, ko se počutimo raztreseni ali neuglašeni postane naša zavestna povezava do te moči ovirana glede na velikost dnevnega stresa, travm iz ranega otroštva ali navad misli, ko nismo v harmoniji z našo pravo naravo.

 

Preberi več

Zapiski Tibetanskega Mojstra DK o čakrah

Zapiski Tibetanskega Mojstra DK o čakrah

»Eterično telo je telo sestavljeno v celoti iz linij sile in iz točk, kjer te linije sile križajo druga drugo in tako oblikujejo (v križiščih) energijske centre. Kjer se križa veliko takšnih linij sile imamo večje energetske centre in kjer se srečajo ter križajo veliki tokovi energije, v glavi in vzdolž hrbtenice, imamo sedem glavnih centrov. Teh sedem kot takih, plus devetindvajset manjših centrov je poznanih ezoterikom.« (Esoteric Healing, str.17-72)

Preberi več

Sedem glavnih čaker

V nadaljevanju je prikazan diagram sedmih glavnih čaker.

Preberi več

Zrcalni sistem energetskega telesa

V nadaljevanju je prikazan sistematični prikaz zrcalnega sistema energetskega telesa glede na strukturo in na posamezna energetska telesa. Shema se prikaže v pomanjšani obliki. Če jo naložite na vaš računalnik in jo natisnete se natisne v A4 formatu.

Preberi več

Aart Jurrianse: Žleze z notranjim izločanjem

V teku človekovega razvoja se zaradi medsebojnega vpliva številnih virov energij na etrsko telo avtomatično aktivira sedem energetskih središč. Ne glede na to, ali so ta še v spečem stanju ali pa v stanju delovanja, so del ustroja vsakega človeškega bitja in so pripravljena izpolniti svojo vnaprej določeno funkcijo, ko jih spodbudi duša.
      Razvoj središč je potekal dolga obdobja tiho in brez človekovega zavestnega napora ali zavedanja. Eden od rezultatov tega razvoja je, da so se energije, ki so izhajale iz teh sedmih središč, zgostile v fizičnem telesu in dosegle višek v sedmih žlezah z notranjim izločanjem, od katerih je vsaka funkcionalno povezana z ustreznim etrskim središčem. Vendar pa se moramo zavedati, da obstajajo poleg teh sedmih glavnih središč tudi manjša središča, ki pa so stranskega pomena. Tudi ta imajo svoje dvojnike, ki se odražajo kot skromna ali celo nepoznana žleza v fizičnem telesu.

Preberi več

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!