Sri Ananamayi Ma

Če živiš s prepričanjem, da je Bog v najbližjem stiku s tabo, boš postopoma odkril, da ne obstaja nič drugega kot Bog.

- Sri Ananadamayi Ma

Le dejanja, ki podžigajo moško [žensko] božansko naravo so vredna imena dejanja, vsa druga so le izguba energije.

~ Sri Anandamayi Ma

Beseda manus (man: Man um, hus zavest) sama daje sled temu, kaj bi moral človek zares biti: bitje, ki je samozavestno. Celo, če mu je spodrsnilo ali je padel, ali ni njegova zavezujoča dolžnost, da uporabi kot vzvod prav to zemljo na katero je padel in vstal ponovno? Poleg tega, posameznik ne pade tako pogosto. Njegova dolžnost kot človeka, je nenehen napor. Če se ne prebudi v zavest svojega lastnega Jaza, kaj pa je dosegel? Le zapravil je svoje življenje. Koliko življenj je zapravljenih leta za letom, obdobje za obdobjem v neskončnem prihajanju in odhajanju. Odkrij kdo si. Odkrij pomen kroga rojstev in smrti, njegov vzrok in kam vodi. Ko človek postane popotnik na poti do svojega notranjega bitja, razdalja, ki ga loči od njegovega Cilja počasi izgine. Vsekakor boš moral iti na to potovanje do Nesmrtnosti, teptati pod stopali stotine in stotine ovir in motenj.

To je vrsta možatosti, ki se mora prebuditi. Zakaj bi ostal brezmočen, kot da bi bil paraliziran? Vedno znova ponavljaš, da ne moreš, ne moreš izvajati sadhane. Zakaj? Zakaj? Zakaj?

- Sri Ananadamayi Ma, Matri Vani, 26

Reči "skozi tišino je moč prepoznati Njega" ni pravilno, ker Vrhovno Znanje ne pride "skozi" karkoli - Vrhovno Znanje se razkrije. Za uničenje 'tančice', obstajajo primerne duhovne discipline in prakse.

~ Sri Anandamayi Ma

Zelo dobro, Bog je nespremenljiv, ne-delovalec (akarta), ker On ne deluje. Samo ta, ki deluje je lahko opisan kot delovalec dejanja. Ker je On Sam prisoten v vseh vzrokih in učinkih, kako lahko posameznik govori o Njem kot, da jih kontrolira ali ne kontrolira?

Sri Anandamayi Ma; Besede Sri Anandemayi Ma

Enkrat, ko je Guru sprejel učenca, ga On [Ona] ne bo nikoli zapustil dokler cilj ne bo dosežen. Vprašanje odhoda se ne pojavi, nikakor.

~ Sri Anandamayi Ma

Stremeti za ugasnitvijo želja je vaša resnična narava, raziskovati in prodirati v temelje tega, kar zaznate. Ko kupite obleko, si za njo izberete trpežen material, ki se ne bo iztrošil hitro; celo to je indikacija vaše vrojene tendence iskati Nesmrtno. Vaša narava je, hrepeneti za razkritjem Tega, ki Je, za Večnim, za Resnico, za neomejenim Znanjem. Zaradi tega se ne počutite zadovoljeni z minljivim, neresničnim, z nevednostjo in omejitvijo. Vaša resnična narava je hrepeneti za razkritjem tega, kar STE.

Sri Anandamayi Ma; Besede Sri Anandemayi Ma

Občutek potrebe vznikne spontano - Božansko je to, ki ga prebudi.

Izgubiti vse je dobiti vse. On je milosten in sočuten. Karkoli Naredi v kateremkoli trenutku je vse dobro, čeprav občasno boleče. Ko Se manifestira Kot vse-izgubljeno, potem obstaja upanje, da se Bo tudi manifestiral kot vse-dobljeno. Hrepeneti za Enim, Ki pomaga nasproti svetlobi Resnice je koristno, saj prižiga ogenj zavedanja Resnice.

Zatorej je povsod, vedno.

Prizadevanje prebuditi njegovo resnično naravo je človeška dolžnost, kot človeškega bitja.

Sri Anandamayi Ma

VPRAŠANJE: Oni dan, ko smo govorili o vizijah in podobnih izkušnjah, ki jih ima posameznik v meditaciji, si rekla, da to niso bile prave vizije temveč le ‘dotiki’.

SRI MA: Da, iz nivoja kjer lahko posameznik govori o ‘dotiku’, je to tako; da pa povem, izkušnja te ni spremenila. Seveda je to privlačno tebi, in lahko izraziš čustva v besedah, kar nakazuje, da še vedno sprejmeš radost v objektih čutil. Zato je to le dotik. Če je sledila preobrazba, ne boš zmožen čutiti materialnega užitka na ta način. Kako lahko obstaja užitek ali slast v preobraženem stanju bitja?

Sri Anandamayi Ma; Besede Sri Anandemayi Ma

Prava zaposlitev moškega [ženske] je iskanje resnice. ~ Sri Anandamayi Ma

Kakor dolgo ne najdeš Guruja, se drži Njegovega imena ali oblike, ki te najbolj privlači in brez prestanka moli, da Se ti lahko razkrije kot Sadguru.

V pravi resnici Guru ždi znotraj, in razen če odkriješ notrnjega Gururja, ni moč doseči ničesar. Če ne čutiš želje, da bi se obrnil k Bogu, se poveži z dnevno rutino sadhane, kot to storijo šolarji, katerih dolžnost je slediti določenemu urniku.

~ Sri Anandamayi Ma

Naj te misel o Njem [Njem] vzdržuje v miru.. ~ Sri Anandamayi Ma

Vzdržuj Satsang.

~ Sri Anandamayi Ma

Božje ime je [Ona] On Sam - Ime in Imenovan sta identična. ~ Sri Anandamayi Ma

Pomembna stvar je večno ostati potopljen v kontemplaciji Nanj in dobivati blaženost iz tega. To je vsekakor razlog za veliko veselje.

~ Sri Anandamayi Ma

Resnica sama bo pomagala na vsak način temu, ki je šel naprej, da bi našel resnico.

~ Sri Anandamayi Ma

...iz 'Matri Vani' http://www.anandamayi.org/books/matrivani.htm

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!