Chico Xavier

Chico Xavier

Fancisco Cândido Xavier (»Chico« Xavier), rojen 2. aprila 1910 v Pedru, Leopolo, Minas Gerais in  umrl 30. junija 2002 v Uberabi, Minas, Gerais je bil cenjen brazilski medij.

Joao de Deus je prejel informacijo od entitete Bezerre de Menezesa, ki ga je kanaliziral Chico Xavier, da je njegova misija vzpostaviti zdravilsko ustanovo v Abadiânii. Med svojim življenjem in onstran je bil Chico Xavier mentor Joao de Deusu. Jasno sliko Chico Xavierja, ki je takrat že preminil, lahko vidite na fotografiji kako stoji za Joao de Deusom.

Chico Xavier je bil v stiku z duhovnimi entitetami že od rane mladosti. Med svojim življenjem je objavil več kot 400 kanaliziranih knjig s strani duhovnih entitet (psihografija). Dobiček od teh knjig je doniral dobrodelnim organizacijam, kar ga je naredilo zelo popularnega. Xavier je naredil spiritualizem popularen v Braziliji skozi mnoga pojavljanja na radiu in na televiziji. Število teh, ki so verjeli v spiritualizem (glede na Allana Kardeca) se v Braziliji ocenjuje na 4,6 milijona ljudi.

Chico Xavier je dobil mednarodno slavo 1979., ko je je bilo sporočilo, ki ga je kanaliziral bilo sprejeto kot dokaz na sodišči v primeru proti mlademu moškemu, ki je bil obtožen, da je dal umoriti svojega prijatelja. Zaradi tega sporočila, za katerega je bilo povedano, da prihaja od umrlega prijatelja, je bil oproščen.

Dokumentarni film »Chico Xavier – film« je bil predvajan v Braziliji na Chico Xavierjev 100. rojstvi dan, 2. aprila 2010. Režiral ga je Daniel Folho in temelji na biografiji »As Vidas de Chico Xavier«, ki jo je napisal novinar Marcel Souto Maior. Število gledalcev je v treh tednih doseglo število dva milijona.

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!