Potovanje v novo stvarvnost

Dušna hrana

Življenje je kot kuhinja. Enkrat, ko se postaviš vanjo imaš namreč na razpolago, ali boš kuhal, ali ne. A ne glede na katero od dveh smeri se obrneš, ti bo dana možnost, da se nakaj naučiš.

Preberi več

Služenje in enost

Vsak človek je čudovit, v vsakem je celota lepote. Ko začne svojo pozornost obračati navznoter v svojo lepoto, jo začne videti tudi zunaj sebe. Odnosi se naenkrat spremenijo, postanejo bolj ljubeči. Oboževati začne sebe in svojo kreacijo, tisto, kar ustvarja sam.

Preberi več

Potovanje v novo stvarnost

Vsakdo, ki želi tja… vrata so odprta. Potrebno je le potrkati. Duhovnost oz. duhovni svet je dostopen vsakomur, ki si tja želi, vendar pa mora biti želja iskrena, mora prihajati iz srca, iz dna duše in to se zgodi, ko je človek notranje pripravljen.

Preberi več

Kaj je duhovnost?

Duhovnost je tehnologija novega tisočletja. Podobno kot »navaden« človek ni poznal elektrike in tisti, ki so poznali njene lastnost in delo z njo so bili za njega dobesedno čudodelci in čarovniki, podobno je s tehnologijo, ki se ji pravi duhovnost. Razlika je le ta, da elektrika temelji na objektivnem svetu, dočim pa duhovnost temelji na subjektivnem svetu. Zaradi vpletenosti v objektivno paradigmo pa smo ljudje pozabili, da je prav subjektivno tisto, ki vpliva na objektivno in ne obratno.

Preberi več

Dvig zavesti

Vsi smo rojeni zato, da zrastemo. Izbira je naša lastna, kaj in kako bomo to počeli, vendar pa nam ta rast, notranja rast, rast zavesti in pogledov na svet prinaša notranji užitek in zunanje blagostanje. Skozi življenje se lahko plemenitimo ali pa stagniramo. In ko se naučimo, kako je življenje čudovito želimo samo še plemenititi druge, kajti s tem, ko to delamo drugim, plemenitimo najprej sebe.

Preberi več

Kar je zunaj, to je znotraj in obratno

Ko vajenec pride prvič na zabavo, ne ve kako se naj zabava, če ne posluša svojega notranjega čuta. Vse kar nas obdaja je to kar je znotraj nas hkrati. Vse kar vidimo zunaj nas, se nahaja znotraj nas in vse kar je znotraj nas je zunaj nas. Modrost starodavna kot človek, da je tisto, kar je zunaj tudi znotraj in obratno.

Preberi več

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!