Osebnost

Kaj nam govori energija?

Energija se včasih obnaša na zelo čudne načine, a izid tega je zelo predvidljiv. Če namreč dolgo časa bežimo od sebe, dolga življenjska obdobja, se ne želimo soočiti sami s sabo in svojo potrebo pobeginiti iz tega sveta, se nam to lahko začne v energiji tudi zrcaliti na fizičnem nivoju. Nekateri postanejo kratkovidni, nekatere izdejo misli, ki imajo zelo kratek rok trajanja v spominu, nekateri se umikajo svojim čustvom, ker so enastavno postala preveč otipljiva in preblizu temu, kar oni zanznavajo v možganih kot zunanji svet, nekaterim, ki pa še niso tako zelo prepleteni z mislijo na globoki strah, pa se morda to le zrcali v raznih aktunih stanjih, ki nimajo še izraza v telesni fiziologiji.

Preberi več

Stabilnost

Stabilnost. Vsak jo ima in je tudi nima. A kaj je to kar povzroča, da je človeško bitje stabilno? Vsekakor ne čustva ali misli. Ta so le to, da nam pomagajo pričarati stabilnost. Lahko se namreč naprezamo in naprezamo, a če smo se nekje zagozdili s čustvi ali mislimi, ne bomo ravno daleč prišli, med tem, ko bomo silili.

Preberi več

Kameleonske sposobnosti

Na površje pridejo, ko jih najbolj potrebujemo. Vse kar je potrebno le je, da se jih zavedamo in gremo s tokom, ko pridejo skozi.

Preberi več

Breznaporno potovanje

Vsak od nas je človek s svojimi lastnostmi in vsak od nas potuje po življenju. Kar pa je pri vsem tem pomembno pa je, koliko napora moramo vložiti, da po njem potujemo.

Preberi več

Naš svet so naša čustva, dokler…

»Vsi živimo v svetu čustev, razlika je le kako gledamo na njih. Nekateri se pridno lepijo na čustvo, jih vlečejo v sebe oz. k sebi kot sveti Gral njihovega življenja, drugi spet jih porivajo iz sebe in z njimi poizkušajo vplivati na dogajanje v svoji okolici. Pa je res to vse kar je?«

Preberi več

Razprava o čustvih

Vse je energija

Vse kar vidimo, vsi predmeti so, po Einsteinu iz energije. Njegova slavna enačba pove, da je  energija sestavljena iz mase in svetlobne hitrosti (E=mc2) oz. z drugimi besedami, smo tudi mi iz energije, kar se zelo nazorno vidi, če obrnemo enačbo na glavo (m=E/c2).
Da bi malo lažje razumeli prejšnjo enačbo si lahko predočimo energijo kot nekaj, kar ima neskončno hitrost s svojimi lastnimi lastnostmi in hitrost kot neko gibanje nečesa. In če neskončno hitrost zmanjšamo za dvakratnik svetlobne hitrosti se to, kar se pojmuje kot nekaj z neskončno hitrostjo spremeni v nekaj z hitrostjo, ki je dovolj počasna, da jo naši senzorji (oči, možgani, čutila ipd.) lahko zaznavajo kot nekaj otipljivega.

Preberi več

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!