Vsi smo eno | Naša prava narava

Vsi smo eno | Naša prava narava

Vsaka stvar na svetu je sestavljena iz vsega, torej iz duhovne vibracije, tiste, ki je nevidna in iz fizične vibracije, tista, ki jo lahko vidimo. In ne samo stvar, prav tako je vsak proces sestavljen iz dvojnosti. Vse namreč pride v obstoj kot zametek, potem pa se razvija. Prav razvoj je tisti, ki določa manifestacijo, pravo in resnično obliko dokončanega predmeta.

A v življenju se ne gre samo za predmete. Ne, gre se predvsem za procese, kar definira že zakon entropije znotraj same fizične narave. Torej nikoli za stanja, saj je vsako stanje pravzaprav proces in če se vemo začutiti, če se vemo z njim povedati, dokaj hitro odkrijemo njegovo naravo.
Narava vsakega procesa je nematerialna in materialna hkrati. Ni ločenosti in vse nastaja v popolni harmoniji. To kar damo not, to tudi dobimo ven, torej 100% = 100%. Razlika je le v tem, da se menjuje razmerje med strukturo duhovne in fizične vibracije.

Entropija? Entropija obstaja samo v fizičnem svetu. Z drugimi besedami bi ji lahko rekli prehajanje snovi v duhovno sfero, saj vse stvari skozi svoj obstoj cvetijo, se spreminjajo, rastejo. Vsaka materija ima namreč v sebi zametke razvoja in razvoj je tisti, ki jo plemeniti. Vsaka materija začne najnižje, na materialnem nivoju.

Ko hodimo takole po življenju, opazimo mnogo snovi in stvari, ki so vibracijo različne. Že samo isti izdelek v trgovini. Niti dva nista ista. Dve isti bluzi ali srajci loči občutek, da je ena primernejša. In ravno to je razlika v vibraciji, ki jo ljudje zaznavamo. Da, ljudje.
Tudi ljudje smo vibracijsko različni, zato pa pritegujemo različne stvari in so za nas primernejše drugačne stvari.

Zanimivo je, da se ljudje rodimo na različnem nivoju vibracije. To je odvisno od tega, kje smo vibrirali, ko smo nastajali.

Nekateri smo nastajali v nizko vibrirajočih okoljih in s starši, ki so tudi nizko vibracijski. Že od spočetja naprej smo vibrirali nekje. In če nas okolica ni vzpodbujala, da si naj razvijamo vibracijo, smo najverjetneje ostali tam, kjer smo pač ostali – mislim vibracijsko.

Vse reke rečejo, kot je to povedal en znani filozof in res je. V fizičnem svetu ima vse svoj nastanek, obstoj in razkroj. Med tem pa se še nekaj dogaja. A ves obstoj, od nastanka naprej je razvoj, razvoj od tam kjer si, do tam, kjer je tvoj potencial.

Vse je živo, od najmanjšega delca materije pa do največjega, vse je prežeto s kombinacijo duhovne vibracije in materialne vibracije in prav od pred spočetja naprej pa do uničenja se vse kar je živo razvija.

Naš razvoj je zelo različen. Nekateri dajo dosti na lepoto, na bogastvo, na denar in njihova vibracija se razvija v to smer, drugi pa spet v drugo smer. A pri vsakem od nas se razvija tako materialna kot duhovna komponenta in sme kamor se razvija razmerje med tema dvema, bolj v materialno ali duhovno, je odločilen za to, kamo bomo šli naprej.

Smiselno? Če torej svoje življenje življenje razvijamo v materialno smer bomo v svojem nadaljnjem obstoju pritegnjeni k materialnemu razvoju, vse dokler nas ne bo trpljenje, ki izvira iz materialnih odnosov spreobrnilo v razvoj duhovnega aspekta.

In zakaj je duhovni tako zelo pomemben? No, ker materialnost vodi v raziskovanje samo enih in istih stvari, čim pa čisti materialnosti dodamo še duhovni aspekt, pa se lahko začne materialna substanca razvijati naprej.

Brez duhovnega aspekta torej ni razvoja, kar so vedeli že starodavni. In s tem, ko obudiš zametek duhovnega v nečem, kar je zelo zazrto v materijo, boš kaj hitro opazil, da si tudi pri sebi začel obujati duhovno.

Počni torej drugim, kar želiš, da bi oni tebi in kaj hitro boš duhovno zelo napredoval, kar ni samo reklo iz starih poduhovljenih knjig, temveč dejstvo, ki se milijon krat potrjuje v vsakdanjem življenju.

Vsak, ki želi duhovno zrasti naj se najprej pozanima, kaj je duhovno in potem v skladu s tem ravna, kot ima opravka z drugimi in življenje mu bo postreglo z enakim.

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!