Knjige

Alice A. Bailey: Luč duše

Luč duše

Njena znanost in učinek

Opis Pantajalijevih Yoga suter

S komentarji

Alice A. Bajley

 

 

»Pred tem, kot duša lahko vidi, je potrebno doseči harmonijo znotraj sebe in morajo oči iz mesa postati slepe za vso iluzijo.

Pred tem, kot duša lahko sliši, mora podoba (človek) postati gluha prav tako za kričanje kot za šepetanje, za jok ljubljenih slonov prav tako kot za srebrno brenčanje leta kresnice.

Preden duša lahko razume in se lahko spomni, mora pri srebrnem govorniku biti združena, prav tako kot je model v katerem je oblikovana glina najprej sestavljen v lončarjevi glavi.

Saj bo potem duša slišala in se spomnila.

In potem bo v notranje uho govoril glas tišine.«

 

Povzeto iz: GLAS TIŠINE

Preberi več

A.Goswami : Samozavedajoče se vesolje

Samozavedajoče se vesolje: Kako zavest kreira materialni svet

Amit Goswami, Ph.D.

V tej stimulirajoči in brezčasni knijgi dr. Amit Goswami razbija popularno verovanje Zahodne znanosti, da je snov primarna »zadeva« v stvaritvi in namesto tega predlaga zavest, kot resnični temelj vsega kar vemo in zaznavamo

Njegova razlaga kvantne fizike za laične bralce, ki se imenuje »model jasnosti«, postavi oder za raziskovalno potovanje skozi splošni temelj znanosti in religije, prepletene narave uma in telesa in naše medsebojne povezanosti z vso kreacijo.

Ta veličastna knjiga iz področja kvantne fizike sprejema novo paradignmo, kjer za osnovo vsega kar obstaja ne postavlja več materije, temveč zavest iz katere potem izvira vse ostalo. V knjigi avtor tudi opisuje fenomen časa in prostora.  V nadaljeanju je predstavljen prevod intervjuja z Amit Goswamijem o tej knjigi in o njegovih pogledih na znanost in kvantno fiziko samo.

Preberi več

Xavier & Vieira: Svet Duha

V nadaljevanju je delen prevod knjige Svet Duha, ki sta jo napisala Francisco Cândido Xavier in dr. Waldo Vieira.

Preberi več

James Redfield: Skrivnost Šambale

Polje molitve

Vse, kar pričakujemo, pa naj bo dobro ali slabo, zavedno ali nezavedno, privabljamo v bivanje. Naša molitev je energija moči, ki jo žarčimo v vse smeri. Pri večini ljudi, katerih mišljenje poteka običajno, je ta moč zelo šibka in protislovna. Pri drugih, o katerih se zdi da so veliko dosegli v življenju,in ki so zelo ustvarjalni in uspešni, pa je to energijsko polje močno, pa čeprav je še vedno nezavedno. Večina iz te skupine ima močno polje, saj so odrasli v okolju kjer so se naučili pričakovati uspeh in ga jemljejo bolj ali manj za nekaj samoumevnega. Imeli so močne zglede, ki so jih posnemali. Toda legende pravijo,da bodo kmalu prav vsi ljudje spoznali to moč in se zavedali, da lahko svojo zmožnost izobrazbe te energije okrepijo in razvijejo.

Preberi več

Elizabeth C. Prophet: Dušni partner in duše dvojčiče

Dušni partner in duše dvojčiče

 

 (Soul Mates and Twin Flames)

V nadaljevanju je prevod poglavja iz te knjige z naslovom Popotovanje za celovitostjo. Na zadnji strani je link do izvirnika, hkrati pa še link na eno dodatno poglavje te knjige v angleščini.

Preberi več

Alice Bailey & Djwhal Khul: Esoteric Healing

V nadaljevanju je podan delen prevod knjige Alice A. Bailey, ki je zapisala kanalizirana navodila Tibetanskega mojstra Djwahl Kuhla o ezoteričnem zdravljenju. Prevod uvodnega dela knjige, prvega dela (osnovni vzroki bolezni, urjenje zdravilcev), prvega poglaja (psihološki vzroki bolezni) bralcu da marskikakšen nov pogled na temo. V nadljevanju je podan link na celotno angleško verzijo knjige, ki jo je moč sneti iz spleta.

Preberi več

Dobrodošli na Tomaževi spletni strani!